Culinar

Rețetă chec pufos cu lapte. Cum să îi cucerești pe cei de la masă cu un desert aromat și gustos

Publicat: 20 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă chec pufos cu lapte. Cum să îi cucerești pe cei de la masă cu un desert aromat și gustos
Gustosul chec pufos cu lapte este preferatul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un desert de casă irezistibil.

Atunci când vrem să pregătim un desert ca în vremea copilăriei, ideală este delicioasa rețetă de chec pufos cu lapte. Savurosul chec de casă este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii, vom obține un adevărat deliciu culinar. Iată cum să îi cucerești pe cei de la masă cu un desert aromat și gustos.

Rețetă de chec pufos cu lapte, un desert irezistibil

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la gustoasele prăjituri cu dulceață până la deserturile rafinate și spectaculoase, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Deliciosul chec pufos făcut acasă este preferatul tuturor. Acest desert aromat și gustos se face foarte ușor și avem nevoie de câteva ingrediente pentru a obține un preparat culinar aromat care ne va aminti de vremea copilăriei.

Checul făcut cu lapte are o textură mult mai fină și este savuros. Dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert rafinat și delicios.

Checul poate fi pregătit și la mesele festive alături de alte prăjituri gustoase precum prăjitura Floare de Colț. Acest desert este gustos și are un aspect inedit. Pentru iubitorii de deserturi ușoare, făcute după rețeta bunicii, ideal este compotul de cireșe. Acesta poate fi pregătit și pentru iarnă, bucurându-ne de ceva dulce și sănătos și în sezonul rece.

Checul pufos cu lapte este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un desert de casă de neuitat pentru cei de la masă.

Cum să îi cucerești pe musafiri cu un deliciu ca în vremea copilăriei

Pentru a pregăti acasă un chec cu lapte avem nevoie de 8 ouă, 350 g de zahăr, 250 ml de lapte, 200 ml de ulei, 400 g de făină, cacao, esență de vanilie sau de rom și praf de copt.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se bat albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Ulterior se adaugă 250 g de zahăr și se amestecă pnâ când se obține o compoziție cremoasă și fină.

Gălbenușurile se bat împreună cu restul de zahăr până când se topește și se obține o compoziție spumoasă. După aceea se pune uleiul și laptele, apoi se amestecă foarte bine. Această compoziție se toarnă peste cea făcută din albușuri și se amestecă din nou.

Se pune treptat făina, apoi praful de copt. Se adaugă după aceea esența de vanilie și se omogenizează. Jumătate din compoziția de chec se toarnă în 2 tăvi de copt. În jumătatea de compoziție rămasă se adaugă cacao și esență de rom, apoi se pune peste compoziția din tavă. Se amestecă cele două compoziții cremoase și fine cu ajutorul unei linguri.

Se pun tăvile la cuptor și se lasă până când checul capătă o culoare ușor maronie deasupra. Se poate verifica deliciosul chec dacă este gata folosind testul cu scobitoarea. Savurosul chec cu lapte se scoate din cuptor, se lasă la răcit și se taie felii. Cu siguranță vom obține un desert de casă aromat, care ne va aminti de vremea copilăriei. Pentru un plus de savoare și un aspect deosebit, putem decora deliciosul chec cu puțin zahăr pudră.

Gustosul chec pufos cu lapte este preferatul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un desert de casă irezistibil.

Adauga un comentariu