Prima pagină » Culinar » Cea mai gustoasă rețetă de doradă la tigaie cu roșii și usturoi. Un deliciu ce se face doar în jumătate de oră

Cea mai gustoasă rețetă de doradă la tigaie cu roșii și usturoi. Un deliciu ce se face doar în jumătate de oră

03 mai 2024, 15:56, 1 ,
BZI.ro, în Culinar

Dacă ești în căutarea unei rețete pentru un prânz simplu și delicios, poți încerca să faci doradă la tigaie cu usturoi și roșii cherry. 

În doar 30 de minute poți face această rețetă simplă de doradă la tigaie. Dorada este un pește extrem de gustos și accesibil ca preț. Găsim doradă de cele mai multe ori în toate supermarketurile, dar și în pescării. Avantajul este că are puține oase și se gătește foarte repede. 

Ingrediente pentru doradă la tigaie 

Pentru această rețetă foarte ușor de făcut, mai avem nevoie, pe lângă doradă, pe care o recomandăm să o luați proaspătă din pescării sau de la un furnizor de încredere, de două-trei ingrediente pe care mai mult ca sigur le aveți prin casă, așa că uită lista de ingrediente. 

Pentru început, avem nevoie de o doradă, așa cum am zis și anterior, dacă găsiți proaspătă, cu atât mai bine, păstrându-și gustul și aroma mult mai bine decât cea congelată. Roșii cherry, găsiți-le pe cele mai proaspete și bine coapte. Usturoiul, în jur de 2-3 căței de usturoi, pentru că merge extrem de bine cu dorada. Ulei de măsline, de preferat decât cel de floarea soarelui, pentru gustul său mult mai bogat. Vin alb, în jur de un pahar, pentru că contribuie dar și ajută la aroma și gustul sosului pe care îl vom face în tigaie. Chiar dacă nu consumați alcool sau aveți copii, vinul tot se poate pune, pentru că alcoolul se evapora imediat ce va avea contact cu tigaia, rămânând astfel numai aroma vinului. 

 Prepararea acestui tip de pește este destul de simplu. Pentru a obține o doradă fragedă și suculentă, secretul este sosul, dar și timpul de gătire. Sosul format în tigaie din roșii coapte și vin alb, plus ulei de măsline, este ne mai pomenit de bun, mai ales împreună cu dorada. 

Cum să prepari dorada 

Pentru început trebuie să feliați cât mai fin usturoiul, pentru roșiile cherry este destul după ce le spălați să le tăiați în jumătate. Puneți apoi uleiul de măsline în tigaie și când acesta s-a încălzit puneți dorada. Dacă dorada nu este curățată, faceți acest lucru apoi clătiți-o bine cu apă rece. 

Presărați peste doradă sarea și piperul, dar și feliile de usturoi. Lăsați dorada să se gătească în jur de 5 sau 7 minute, apoi o întoarceți pe partea cealaltă și faceți același lucru. Nu uitați să condimentați din nou peștele cu sare și piper. Puneți în tigaie roșiile tăiate, adăugați puțină sare și turnați vinul, apoi acoperiți tigaia cu un capac. Gătiți pentru încă 10-12 minute la foc mediu. Ridicați apoi capacul, stropiți dorada cu sosul care s-a format și puneți pătrunjel, apoi din nou puneți capacul pentru 10 minute. Dacă sosul scade, puteți să mai adăugați apă. După aceasta, opriți focul și serviți cu plăcere. Nu lăsați pe foc mai mult decât am indicat în această rețetă, sosul format în tigaie se va reduce prea mult, iar dorada gătită nu va mai fi la fel de suculentă și gustoasă. 

Aceasta este cea mai simplă și delicioasă rețetă de doradă la tigaie, puteți să o serviți imediat împreună cu un pahar de vin alb. 

Comentarii
  • Dorada nu poae fi gustoasa. Are gust de polistiren expandat. O porcarie pe care romanii o cred de lux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *