Prima pagină » Eveniment-Social » Cea mai importantă și valoroasă șansă pentru Iași, de a studia în Statele Unite ale Americii, prezentată la Universitatea „Cuza” 

Cea mai importantă și valoroasă șansă pentru Iași, de a studia în Statele Unite ale Americii, prezentată la Universitatea „Cuza” 

01 apr. 2024, 02:00,
Valentin HUȚANU în Eveniment-Social

Importantă și valoroasă șansă pentru Iași, de a studia în Statele Unite ale Americii, prezentată la Universitatea „Cuza”! Comisia Fulbright Româno-Americană invită miercuri, 17 aprilie 2024, la prezentarea despre programele de burse Fulbright 2025-2026, ce va avea loc între orele 13.00-15.00, în Sala Ferdinand a instituției, Corp A, etajul II, Rectorat

Valoroasă șansă pentru Iași, de a studia în Statele Unite ale Americii (SUA), prezentată la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC)! Comisia Fulbright Româno-Americană invită miercuri, 17 aprilie 2024, la prezentarea despre programele de burse Fulbright 2025-2026, ce va avea loc între orele 13.00-15.00, în Sala Ferdinand a instituției, Corp A, etajul II, Rectorat.

Valoroasă șansă pentru Iași, de a studia în Statele Unite ale Americii, prezentată la Universitatea „Cuza”

Este vorba, în primul rând, de programul Fulbright Student Award – pentru studenți, doctoranzi. Aici, Comisia Fulbright Româno-Americană a deschis competiția de burse pentru anul academic 2025-2026, la universități din Statele Unite ale Americii. Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor online este 14 mai 2024. Bursa „Fulbright Student” vizează toate disciplinele, exceptându-le pe cele clinice, și se adresează studenților (dacă se află în ultimul an al studiilor de licență), masteranzilor și doctoranzilor români. Pentru a aplica la program, candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate: să aibă cetățenie română, să dețină diplomă de licență/să fie în ultimul an la studii de licență, masterat sau doctorat, să fi obținut rezultate academice bune pe durata studiilor și să cunoască limba engleză la un nivel avansat.

De asemenea, tot Comisia Fulbright Româno-Americană a deschis competiția „Fulbright Visiting Scholar”, pentru burse de cercetare și/sau predare la universități din Statele Unite ale Americii în anul academic 2025-2026. Aceasta se adresează cadrelor didactice și cercetătorilor români care dețin titlul științific de doctor sau urmează să-l obțină până la începerea programului în SUA. Domenii eligibile: orice domeniu, cu excepția celor clinice. Durata bursei: minimum 3 luni – maximum 6 luni. Bursa acoperă integral costurile programului în Statele Unite ale Americii (transport internațional, asigurare medicală și o indemnizație lunară pentru cheltuielile de cazare și de trai).

Cel mai prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale desfășurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume

Programul Fulbright este cel mai prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale desfășurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume. Acesta a fost demarat în 1946, la inițiativa senatorului de Arkansas J. William Fulbright, iar în prezent este coordonat de Biroul Afacerilor Culturale și Educaționale al Departamentului de Stat din SUA. Rolul programului este să intensifice înțelegerea reciprocă dintre națiunea americană și celelalte națiuni participante în program, prin schimburi culturale și educaționale la nivel academic.

Programul Fulbright funcționează în peste 155 de țări de pe glob. România participă la aceste schimburi bilaterale din 1960, administrate, până în 1993, de Ambasada SUA la București Arhivat în 6 iunie 2011, la Wayback Machine. Începând din mai 1993, Programul Fulbright este administrat de Comisia Fulbright Româno-Americană, înființată potrivit Acordului bilateral dintre cele două guverne, reprezentate de Departamentul de Stat al Statelor Unite și Ministerul Afacerilor Externe din România. Comisia acordă cetățenilor români burse de studiu și cercetare în universități din SUA, iar cetățenilor americani – burse de studiu și cercetare în universități românești.

Vorbim de cea mai importantă și valoroasă șansă pentru Iași, de a studia în Statele Unite ale Americii, prezentată la Universitatea „Cuza”.

Bugetul.ro
Gospodarii care își ridică un solar în grădină pot primi amenzi chiar şi de 100.000 de lei, dacă nu sunt atenţi la o serie de norme banale
redactia.ro
Cine e miliardarul care a murit la polo după ce a înghițit o albină
Bugetul.ro
Bulgaria, umilință supremă pentru România! Țara noastră a fost exclusă definitiv din programul Visa Waiver, însă vecinii din sud vor avea acces neîngrădit peste Ocean
a1.ro
„Popeye”, tânărul care și-a injectat ulei în brațe ca să impresioneze pe internet, a ajuns la spital: „Cum vei câștiga bani acum?”
Playtech.ro
Secretul pentru salata de icre pufoasă. Ce trebuie adăugat înainte de ulei
observatornews.ro
Cât costă să închiriezi un şezlong pe litoralul românesc în 2025. Două staţiuni introduc abonamente de vară
Playsport.ro
”O masă pe zi este suficientă la vârsta de 50 de ani”. Un specialist vorbește despre longevitate și nutriție la..,
Evz.ro
Filmul fenomen care a cucerit topurile în doar câteva zile. O poveste fascinantă ce-ți taie răsuflarea
realitatea.net
Reguli mai DURE pentru călătoria cu avionul în spațiul UE. Orice solicitant va avea nevoie de autorizație de călătorie
SportpeSurse
EXCLUSIV Imagini devastatoare cu casa părintească a lui Ion Țiriac din Brașov. Locuința a ajuns o dărăpănătură în care colcăie șobolanii. Primarul orașului face declarații tulburătoare despre miliardar: ““Nu l-a interesat niciodată”
Playtech.ro
Cum alegi cel mai dulce pepene. Semnul simplu care îți arată că este copt perfect
Dailybusiness.ro
Câți bani a câștigat Cristela în 2024. Cu ce afaceri se ocupă soția lui Călin Georgescu
RomaniaTV
Vestea despre Nicușor Dan care îl va impresiona și pe George Simion. Niciun alt președinte nu a mai făcut una ca asta!
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Nuntă înainte de înmormântare. Soția i-a pus verigheta pe deget lui Ciprian Pian și s-a căsătorit cu el în timpul priveghiului. A fost chemat și preotul să oficializeze cununia
redactia.ro
Un nou accident aviatic în India. Nu există supraviețuitori
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`