Local

Cea mai mare flotă de mașini electrice noi din țară aparține unei firme din Iași

Publicat: 17 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai mare flotă de mașini electrice noi din țară aparține unei firme din Iași
Este cea mai mare achiziţie de vehicule ecologice făcută de o companie locală din România şi face parte din campania "Verde pentru Iaşi", iniţiată de compania ieşeană, pentru "un business mai eficient şi un oraş mai puţin poluat"

Este cea mai mare achiziţie de vehicule ecologice făcută de o companie locală din România şi face parte din campania „Verde pentru Iaşi”, iniţiată de compania ieşeană, pentru „un business mai eficient şi un oraş mai puţin poluat”.

Grupul de firme Iaşisting a lansat ieri campania sa ecologică „Verde pentru Iaşi”, prin prezentarea noii sale flote de 25 de vehicule electrice Renault Zoe, la sediul concesionarul Renault, firma Bras.

Preşedintele Grupul de Firme Iaşisting, Viorel Blăjuţ, a declarat cu ocazia evenimentului: „Această flotă de vehicule electrice este doar un prim pas în campania noastră. Din discuţiile cu reprezentanţii Renault am aflat că în primăvara anului viitor au în plan să lanseze un model pentru transport marfă, foarte eficient, iar etapa a doua va fi achiziţia de vehicule pentru transport al bunurilor şi echipamentelor pe care le folosim la stingerea incediilor şi în domeniul protecţiei muncii. De asemenea, tot în primăvară vom mai avea un proiect ecologic, mai precis deschiderea unui nou parc, Aventura Park, care va avea şi o tabără şcolară. Ne dorim ca astfel să aducem copiii în mijlocul naturi, la activităţi antrenante în aer liber.”

Helmuth Tiederle, director general vânzări Renault România, a declarat: „Facem un pas important în ceea ce priveşte mobilitatea şi dezvoltarea sustenabilă. Viitorul este conectat şi autonom. Felicitări Iaşisting pentru cea mai importantă flotă de vehicule electrice”. Renault Zoe este un vehicul complet electric, care poate circula peste 300 km cu o singură încărcare a bateriei. Ca bonus, Grupul de Firme Iaşisting a primit de la Renault România câte o staţie de încărcare pentru fiecare maşină. Autonomia maşinii este suficientă pentru a asigura deplasarea în teren a angajaţilor Iaşisting timp de o săptămână, urmând ca maşinile să stea la încărcat în weekend.

Renault Zoe este vehicul este recomandat traficului urban, cu porniri şi opriri repetate, fiindcă în timpul frânării, sistemele inteligente ale maşinii recuperează o parte din energia pierdută – motorul electric devine generator şi curentul electric produs este stocat în baterie. Are preţuri începând de la 30.320 euro dar poate fi achiziţionat, prin programul Rabla Plus şi Renault Smart, cu o rată de credit lunară de 146 euro (15.990 euro preţ integral). La eveniment au fost prezente mai multe oficialităţi, printre care şi preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, care a felicitat grupul de firme Iaşisting pentru ecologizarea flotei sale.

Adauga un comentariu