Actualitate

Cea mai puternică rugăciune de deochi. Ce trebuie să faci ca să scapi de cele rele

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai puternică rugăciune de deochi. Ce trebuie să faci ca să scapi de cele rele
Cum deochiul este o acțiune a diavolului săvârșită de oamenii pizmași, aceasta poate fi stopată prin puterea credinței în Dumnezeu

În astfel de situații, antidotul potrivit constă în rugăciune sau descântec de deochi, doar astfel putând scăpa de privirile pizmașe. Probabil vi s-a întâmplat să experimentați anumite stări de rău, fără a avea o cauză aparentă. Cel mai probabil gândul vă duce la faptul că ati fost deocheat sau vi s-au făcut farmece. Tot ce trebuie să știți este că puteți să vă protejați împotriva privirii răuvoitoare.

Dacă într-un articol anterior am dezbătut descântecul de deochi, în continuare ne vom concentra asupra „tratamentului” acestor farmece prin credință. Chiar dacă foarte multă lume nu știe cu exactitate ce este deochiul, aproape 70% dintre români cred în puterea și efectele negative ale acestor „priviri admirative”. De abicei, se spune că acest atac energetic asociat farmecelor sau vrăjitoriei afectează în principal copiii dar și femeile care abia au născut. Așadar, tocmai aceste categorii de persoane au mai multă nevoie de protecție împotriva deochiului. Și chiar dacă din bătrâni se crede că descântecul te ferește de acele priviri pizmașe, în astfel de situații sse apelează fără nicio rezervă la puterea rugăciunii.

Rugăciune de deochi cu efecte binefăcătoare

După cum spunea Sfântul Vasile cel Mare, „deochiul este o acțiune a diavolului săvârșită de oamenii pizmași”. Astfel că orice lucrare a diavolului poate fi stopată prin puterea credinței în Dumnezeu. Tradiția bisericească dar și preoții ne transmit că atunci când credem că am fost deocheați ar trebui să rostim această rugăciune:

„Harul Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cel dat Sfinţilor Săi Ucenici şi Apostoli – zicând: Pe bolnavi mâinile veţi pune şi bine le va fi, şi printr-înşii este dat şi nouă nevrednicilor slujitorilor Săi, acest har, prin mine smeritul şi nevrednicul preot, să te tămăduiască pe tine, fiule şi fratele nostru cel duhovnicesc de toată boala şi neputinţa sufletească şi trupească ce te-a cuprins, şi să te dăruiască Bisericii Sale întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, bine umblând şi făcând poruncile lui Dumnezeu, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”

Totodată, există credința că, pe lângă rugăciune, persoana căreia i s-au făcut farmece ar trebui să fie curată sufletește, să țină post și să se abțină de la a păcătui chiar și cu gândul. Nu degeaba un bun creștin își începe ziua cu anumite rugăciuni de dimineață.

Cum se săvârșește ritualul

Nu e de mirare că rugăciunea din Molitfelnic amintește despre deochi – „privirea cea rea şi nesăţioasă a ochilor făcători de rele”. Și după cum ochiul este considerat oglinda sufletului, el transmite simţiri, idei, bunăvoinţă, iubire, dar și ură, invidie, dorinţă de răzbunare sau răutate. Sfântul Macarie cel Mare spunea că omul sfânt trebuie să devină numai privire, în felul heruvimilor. Adică ar trebui să fie mereu accesibil, primind în sine lumina de pretutindeni și anulând în sine umbra.

În timpul ritualului săvârșit la biserică, preotul trebuie să-l stropească, la final, pe cel deocheat cu apă sfințită, dacă a făcut mai întâi sfeștania, sau cu aghiazmă de la Boboteaza. Tradiția bisericească ne lasă să înțelegem că deochiul nu trebuie să ne înfricoşeze, deoarece celor curaţi, toate le sunt curate. Iar atunci când vom suferi de pe urma privirilor pline de invidie sau răutate ale unor oameni, remediul îl obținem rostind o rugăciune de deochi. De asemenea, și privirea curată la icoanele lui Dumnezeu ne poate umple de sfinţenia Lui și ne scapă de aceste energii negative asociate farmecelor.

Adauga un comentariu