Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cea mai puternică rugăciune pentru sănătate. Ce să rostești la vreme de boală și suferință

Cea mai puternică rugăciune pentru sănătate. Ce să rostești la vreme de boală și suferință

28 feb. 2022, 09:23,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Atunci când trecem prin momente grele și dureri trupești este bine să rostim cea mai puternică rugăciune pentru sănătate. Aceasta este grabnic vindecătoare și ne ajută să scăpăm de chinurile și suferința bolii, având parte de alinarea și binecuvântarea divină. Iată ce să rostești la vreme de boală și suferință.

Cea mai puternică rugăciune pentru sănătate și vindecarea bolilor

Rugăciunea este tămăduitoare și îl ajută pe cel încercat de probleme și suferințe să treacă mai ușor peste necazuri și să aibă parte de liniște sufletească. Rugile sunt o hrană spirituală pentru credincios, iar rostirea lor zilnică îl ferește de rele.

La vreme de boală, atunci când chinurile și durerile trupești sunt copleșitoare putem rosti cu multă smerenie cea mai puternică rugăciune pentru sănătate. Această rugă vindecătoare și făcătoare de minuni se spune zilnic, nu doar în momentele de cumpănă, ci și pentru a avea parte de ocrotirea divină.

În astfel de momente, putem rosti o rugăciune puternică pentru sănătate către Maica Domnului.

,,Preasfântă, Preacurată și Preaminunată Fecioară și Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) și vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre și pe toți suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, de bolile știute și neștiute de noi. Fie ca toți creștinii să Te preamărească și să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt și ceresc. Îți mulțumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu ești scara la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre și ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptățite. Amin!”

Pe lângă această rugă vindecătoare, putem rosti zilnic și o rugăciune la icoana Maicii Domnului, iar în fiecare seară, înainte de culcare, este bine să spunem rugăciunea serii pentru armonie și liniște în familie.

De grabnic ajutor în momentele de suferință este și Acatistul Atotputernicul Dumnezeu, ce trebuie citit cât mai des cu putință, dar și Acatistul Izvorul Tămăduirii pentru vindecarea bolilor.

Ce rugăciuni să rostești pentru a scăpa de dureri și suferințe trupești

La vreme de boală și suferință, credinciosul își găsește liniștea apelând la rugăciune și pocăință. Pentru alinarea durerilor trupești și sufletești, se rostesc câteva rugăciuni vindecătoare. Una dintre acestea este rugăciunea pentru sănătate către Cuvioasa Parascheva.

,,Ne închinăm la Dumnezeu și îți cinstim sfintele moaște, Sfântă Cuvioasă Parascheva. Propovăduind cu mărire și cântări toate minunile tale care prin darul lui Dumnezeu și pentru a noastră mântuire am dobândit. Bine primită fă rugăciunea noastră, sfântă! Și grăbește totdeauna a ne ajuta ca să cântăm cu bucurie isprăvile tale și slava lui Dumnezeu!

Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dăruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv. Doamne, pentru rugăciunile Sfintei Cuvioase Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele Tău în veci.”

La vreme de boală și necaz putem citi, de asemenea, și Acatistul Sf. Gherasim pentru a scăpa de gândurile rele, dar și Acatistul Sf. Dimitrie pentru alinarea suferințelor trupești.

O putere vindecătoare deosebită are și rugăciunea Sf. Vasile care se rostește după o anumită rânduială, dar și Acatistul Sf. Nicolae pentru binecuvântarea casei și a familiei.

Pentru alinarea durerilor trupești și a chinurilor sufletești putem citi și psalmii lui David, pentru a avea o legătură profundă cu divinitatea.

În momentele de grea încercare sufletească sau atunci când ne confruntăm cu dureri provocate de boală, este bine să rostim cea mai puternică rugăciune pentru sănătate. Această rugă ne ajută să trecem mai ușor peste chinurile trupești, fiind înzestrată cu o putere vindecătoare deosebită.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *