National

Cea mai simplă dietă. Medicul nutriţionist, Mihaela Bilic: „Faceţi acest lucru banal pentru a scăpa de kilogramele nedorite”

Publicat: 02 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai simplă dietă. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic Faceţi acest lucru banal pentru a scăpa de kilogramele nedorite
Cea mai simplă dieta a fost dezvăluită de către medicul nutriţionist Mihaela Bilic

Cea mai simplă dieta a fost dezvăluită de către medicul nutriţionist Mihaela Bilic. Conform acesteia, cea mai uşoară dieta o reprezintă o gură de mâncare, două guri de apă. medicul susţine că apa băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide şi creează un fel de “ciorbă”, care măreşte senzaţia de saţietate, mai bine zis ajuta la umplerea stomacului.

Medicul nutriţionist, Mihaela Bilic a dezvăluit cea mai simplă dietă

Medicul nutriţionist, Mihaela Bilic, a dezvăluit care este reţeta celei mai uşoare diete: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă. Nu, nu este o greşeală! Potrivit acesteia, afirmaţia conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, este aberantă şi fără suport ştiinţific.

”Dacă vreţi să mâncaţi mai puţin şi să vă saturaţi mai repede, beţi apă în timpul mesei!

Afirmaţia conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, este aberantă şi fără suport ştiinţific. Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenţi patogeni (are acid clorhidric!!) introduşi în stomac odată cu mâncarea.

Abia în intestin are loc digestia şi absortia nutrienţilor şi culmea este că alimentele sunt mai uşor de digerat atunci când sunt lichide. Deci ce se întâmplă cu apă în stomac?

-daca e băută pe burta goală în 1-2 minute părăseşte stomacul, deci nu are cum să ţină de foame

-daca e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide şi creează un fel de “ciorbă”, care măreşte senzaţia de saţietate, ajuta la umplerea mai rapidă a stomacului şi încetineşte viteza lui de golire.

Exact aşa procedează copiii slăbănogi şi scarandivi, care după fiecare gură de mâncare beau apă, de parcă altfel n-ar aluneca pe gât, apoi spun că s-au săturat. Încercaţi şi voi să beţi un pahar de apă în timpul mesei şi veţi constata că vă simţiţi sătui cu mult mai puţină mâncare.

Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Şi cu cât e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puţin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii. Deci reţeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă.

Cât despre digestie nicio grijă, organismul nostru ştie şi poate să digere până şi pietre, cu sau fără adaos de apă”, scrie Mihaela Bilic pe o reţea socială.

Dr. Mihaela Bilic: Facem burta de la fructe exact ca băutorii de bere! Că mănânci struguri, că bei vin, tot alcool se numeşte

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic atrage atenţia asupra faptului că ne putem îngrăşa la fel de inestetic şi de la fructe, aşa cum o facem de la bere.

Explicaţia constă în faptul ca fructele înseamnă un amestec de apă cu fructoza, iar ficatul procesează fructoza într-un mod similar alcoolului, pentru că celulele organismului nostru nu au nevoie de fructoza ca să funcţioneze, ci de glucoză, ca urmare, fructoza se va transforma în grăsime de rezervă.

De aceea fructele trebuie consumate ca un deşert şi nu în cantităţi excesive, pentru că altfel, ne vom îngrăşa într-un mod similar băutorilor de bere, pe abdomen, avertizează .

”Fructele nu trebuie consumate în exces. Exces înseamnă cantitatea de fructe ce trece de ce ar intra într-o palmă, aşa cum şi pâinea trebuie măsurată tot cu palma. Fructele se pot consuma pe post de deşert.

Fructele nu sunt un aliment de bază, nu pot înlocui niciodată mâncarea clasică, pentru că din apă cu fructoza noi nu putem funcţiona. Vitaminele şi mineralele pe care le conţin nu au aport caloric, acelea sunt micronutrienti, deci nu au rol de hrănire”, a explicat Mihaela Bilic, într-o intervenţie la Digi24.

Adauga un comentariu