Culinar

Cea mai simplă rețetă de brioșe cu afine. Trebuie doar să amestecați ingredientele

Publicat: 11 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai simplă rețetă de brioșe cu afine. Trebuie doar să amestecați ingredientele
Aceste brioșe slabe în grăsimi și zahăr sunt gustarea ideală pentru întreaga familie

Aceste brioșe slabe în grăsimi și zahăr sunt gustarea ideală pentru întreaga familie, dar în special pentru copiii amatori de dulciuri! Copiii sunt mari iubitori de zahăr și carbohidrați, așa că aceste brioșe sănătoase cu afine reprezintă compromisul perfect. Există anumite modificări la cea mai simplă rețetă de brioșe cu afine, care o fac și sănătoasă. În primul rând, cantitatea de ulei este redusă semnificativ. Deși vom adăuga puțin ulei de măsline în ele, restul cantității necesare este înlocuită cu sos de mere, iar zahărul granulat cu miere. Puteți folosi mai puțină miere, și mai mult zahăr daca vă doriți niște brioșe foarte dulci. Brioșele nu pot fi numite un aliment sănătos, însă aceasta este o rețetă îmbunătățită, ceva mai sănătoasă decât cele clasice.

Cea mai simplă rețetă de brioșe cu afine

Aceste brioșe delicioase se prepară într-un singur bol! Ceea ce este grozav, deoarece curățenia de după gătit poate fi cu adevărat o corvoadă. Asigurați-vă că preîncălziți cuptorul la 220 de grade înainte de a începe să faceți această rețetă. Trebuie doar să amestecați toate ingredientele uscate. Adăugați apoi ingredientele umede și amestecați pentru a le omogeniza. La final, încorporați afinele congelate.

Tapetați 6 forme de brioșe și turnați aluatul. Coacem brioșele la 220 de grade timp de 13 minute și apoi la 160 de grade timp de 10 minute sau până când scobitoarea introdusă într-una dintre brioșe iese curată. Dacă urmați toate aceste instrucțiuni, veți obține brioșe frumoase, cu un blat înalt. Blatul înalt de brioșe pe care îl veți obține urmând această rețetă se datorează metodei de coacere! Coacerea brioșele mai întâi la o temperatură ridicată le ajută să crească. Apoi scădem temperatura cuptorului și lăsăm interiorul brioșei să se coacă încet pentru a nu se arde sau usca, și necesită puțină atenție suplimentară.

Ingrediente și instrucțiuni

Pentru 6 brioșe, aveți nevoie de 1 1/2 cană de făină universală, 1/2 linguriță sare, 2 lingurițe praf de copt, 1/4 cană miere, 1/4 cană sos de mere, 1 lingură ulei de măsline, 1 ou, 1/3 cană lapte, 1 linguriță extract de vanilie, 1 cană de afine congelate. Preîncălziți cuptorul la 220 de grade. Tapetați tava de brioșe cu hârtie specială. Umpleți restul găurilor din tava pentru brioșe cu o cantitate mică de apă. Într-un castron mare, amestecați făina, sarea și praful de copt. Adăugați sosul de mere, uleiul, mierea, laptele, ouăle și extractul de vanilie. Se omogenizează până când nu mai rămân dâre de făină. Aluatul rezultat ar trebui să fie ceva mai gros. Încorporați ușor afinele congelate. Umpleți cele 6 cupe de brioșe până la vârf.

Coaceți la 220 de grade pentru 13 minute, fără a deschide cuptorul. Reduceți căldura la 160 de grade și coaceți încă 12 până la 14 minute sau până când scobitoarea introdusă în centrul unei brioșe iese cu doar câteva firimituri. Puteți verifica brioșele după aproximativ 6 minute de la coborârea temperaturii la 160 de grade. Puteți folosi în această rețetă atât afine proaspete, cât și congelate. Dacă le preparați cu afine proaspete, vor avea nevoie de doar 10 minute la 220 de grade în loc de 13. Afinele congelate nu trebuie dezghețate mai întâi. Dacă folosești afine proaspete, brioșele tale se vor coace mai repede, urmând pașii pentru cea mai simplă rețetă de brioșe cu afine.

Adauga un comentariu