Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ceai de busuioc pentru slăbit. Cum să scapi de kilogramele în plus cu ajutorul acestui remediu naturist 

Ceai de busuioc pentru slăbit. Cum să scapi de kilogramele în plus cu ajutorul acestui remediu naturist 

12 ian. 2022, 11:07,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Tot mai multe persoane se întreabă cât de eficient este binecunoscutul ceai de busuioc pentru slăbit. Busuiocul este una dintre cele mai apreciate plante aromatice și medicinale, având numeroase beneficii. Cei care își doresc o siluetă de invidiat pot include ceaiul de busuioc în alimentația zilnică. Iată cum să scapi de kilogramele în plus cu ajutorul acestui remediu naturist.

Cum se prepară cel mai bun ceai de busuioc pentru slăbit

Busuiocul este una dintre plantele aromatice folosite frecvent în gastronomie pentru a obține mâncăruri savuroase și cu un aspect deosebit. Dincolo de utilizarea acestuia în diferite preparate culinare, busuiocul este benefic în tratarea unor multiple afecțiuni.

Ceaiul de busuioc este benefic împotriva răcelii, durerilor de cap, otitei și a unor probleme respiratorii. Mai mult, busuiocul reprezintă o sursă bogată de vitamina A, K, Fier, Mangan și Calciu. Chiar dacă este preparat sub formă de ceai sau infuzie, acesta nu își pierde proprietățile antiinflamatoare, antifungice și antiseptice.

În cazul persoanelor care luptă cu kilogramele în plus și își doresc să slăbească, este indicat ceaiul de busuioc. Acesta reduce colesterolul și stimulează arderile grăsimilor din organism. De asemenea, ceaiul obținut din busuioc dă senzația de sațietate și reduce apetitul. 

Pentru a ne bucura de toate beneficiile acestui remediu naturist, este important să știm cum se prepară corect ceaiul de busuioc.

Într-o cană de 250 ml cu apă fierbinte se adaugă o linguriță de busuioc. Se lasă la infuzat timp de 10-15 minute, după care se strecoară. Este recomandat neîndulcit, însă se poate adăuga puțină miere. De asemenea, ceaiul de busuioc se bea cald, nu mai mult de două căni pe zi.

Ceaiul de busuioc, remediul naturist care previne îmbătrânirea 

Ceaiul de busuioc este tratamentul perfect pentru persoanele care luptă cu kilogramele în plus. Această plantă aromatică medicinală reduce colesterolul și nivelul crescut de zahăr din sânge. Mai mult, ceaiul de busuioc este o sursă bogată de vitamine și minerale benefice pentru sistemul imunitar.

Benefic pentru imunitate este și ceaiul de ghimbir, cel mai bun remediu împotriva răcelilor și afecțiunilor respiratorii.

Medicii recomandă ceaiul de busuioc deoarece acesta previne îmbătrânirea și combate stresul. Consumul zilnic de ceai de busuioc stimulează eliminarea retenției de apă din organism, conferă energie organismului și ajută tranzitul intestinal.

De asemenea, ceaiul de busuioc este benefic pentru eliminarea toxinelor datorită proprietăților sale antiseptice și antifungice. 

Un alt remediu naturist recomandat în cazul persoanelor care țin dietă și își doresc să slăbească este ceaiul de lavandă. 

Dincolo de proprietățile binecunoscute, ceaiul de busuioc menține tenul tânăr și previne apariția ridurilor. Busuiocul este utilizat și în produsele cosmetice, fiind un bun tratament pentru piele. O altă plantă folosită de tot mai multe doamne și domnișoare este urzica. 

De exemplu, ceaiul de urzică pentru păr stimulează creșterea podoabei capilare și previne iritația scalpului.

Ceaiul de busuioc este recomandat de medici și în cazul afecțiunilor sistemului nervos. Busuiocul este folosit în terapie datorită mirosului puternic care stimulează secreția de endorfine. Extractele naturale de busuioc sunt perfecte împotriva stresului și a stărilor de anxietate și panică. 

Persoanele care își doresc un fizic de invidiat trebuie să consume zilnic ceai de busuioc pentru slăbit. Acesta combate stresul, previne îmbătrânirea și reduce colesterolul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *