Sanatate

Ceai pentru durerea de cap: Remediu eficient din inima naturii

Publicat: 02 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai pentru durerea de cap Remediu eficient din inima naturii
Ceaiul care te scapă de durerile de cap este alcătuit din: trei părți mușețel, trei părți roiniță, o parte passiflora, o parte gura-lupului.

Vrei să știi cum se prepară un ceai pentru durerea de cap? Ai ajuns în locul potrivit! În articolul de astăzi vei afla cum să pregătești cel mai bun ceai, care să te scape de migrene.

Durerile de cap sunt printre cele mai întâlnite dureri în secolul în care trăim. Stresul de la locul de muncă, de la școală, problemele de sănătate și chiar tensiunile din cuplu, toate ne dau dureri de cap ( la propriu!). De aceea, avem nevoie de remedii naturiste, care să ne ajute săs scăpăm de dureri, simplu și eficient. Poate că și medicamentele sunt bune, însă nu mai bine profităm de ceea ce ne-a oferit natura? Este și mai ieftin și nici nu ne creează alte probleme în organism. Iată cum se prepară ceaiul-minune.

o femeie care se confruntă cu dureri de cap
Durerile de cap pot avea mai multe cauze.

Ceai pentru durerea de cap: Este cel mai bun remediu!

Ceaiul care te scapă de durerile de cap este alcătuit din: trei părți mușețel, trei părți roiniță, o parte passiflora, o parte gura-lupului. Toate aceste plante pot fi găsite în farmacii, în magazinele cu plante naturiste sau le puteți culege chiar voi, atunci când este sezonul lor de recoltare. Amestecați plantele și adăugați o lingură din acest amestec la o cană de apă fiartă. De asemenea, puteți adăuga 30 de grame de amestec la un litru de apă fiartă. Trebuie lăsat la infuzat pentru 30 de minute.

Amestecul nu trebuie fiert, deoarece în acest mod le pot fi îndepărtate propritățile curative. Ceaiul va deveni tot mai concentrat, cu cât este lăsat mai mult la infuzat.

Totodată, dacă vă confruntați cu dureri de cap vasculare, este necesară alcalinizarea dietei. În acest caz, există mai multe plante alcaline, care vă pot ajuta. Amestecați trei părți rădăcină de păpădie, două părți rădăcină de brusture, o parte ștevie galbenă. Ceaiul se prepară în același mod cu cel despre care am vorbit mai sus.

o cană în care se tornaă ceai de plante
Ceaiul va deveni tot mai concentrat, cu cât este lăsat mai mult la infuzat.

Alte ceaiuri care te scapă de durerile de cap

Dacă te confrunți cu dureri de cap supărătoare, bea ceaiuri de mușețel, de lavandă sau de ghimbir.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel are efect calmant asupra celui care îl consumă. Reduce stresul acumulat peste zi și te ajută să scapi de durerile de cap. Pune o linguriță de flori de mușețel într-o cană de apă fiartă și las-o la infuzat pentru 5-8 minute. Așa obții un remediu excelent pentru migrene.

Ceai de lavandă

Ceaiul de lavandă are rol liniștitor și te pregătește pentru somn. În plus, este extraordinar să îl bei atunci când te doare capul. Rezultatele vor fi uimitoare, dacă adaugi și câteva felii de lămâie.

Ceai de ghimbir

Nu doar că taie greața, dar ghimbirul este benefic și atunci când te doare capul. Mai mult, îți va reda tonusul și vitalitatea, deoarece ghimbirul conține calciu, magneziu, zinc și potasiu.

Băute corect, ceaiurile sunt excelente! Vă ajută să vă recăpătați energia și să scăpați de acele dureri de cap insuportabile. De precizat este că acest articol este unul informativ și se referă doar la durerile de cap ușoare. Dacă vă confruntați cu dureri severe, este cazul să consultați un medic.

plante medicinale în sticle
Ceaiurile din plante tratează numeroase boli.
Adauga un comentariu