Sanatate

Ceaiul de banane, cel mai puternic somnifer natural. Cum se prepară şi când trebuie băut

Publicat: 25 sept. 2022
Ceaiul de banane cel mai puternic somnifer natural. Cum se prepară şi când trebuie băut
Ceaiul de banane, cel mai puternic somnifer natural

Poate părea greu de crezut, dar fructul care ne dă cea mai mare energie ne poate ajuta și să ne liniștim și să dormim mai bine. Totul depinde de forma sub care este consumat.

Dacă unele persoane care  suferă de insomnie apelează la somnifere sau alte metode pentru a putea dormi noaptea, există şi căi naturale şi la îndemâna oricui care ajută, potrivit healthline.com.

Printre acestea se numără ceaiul de banane, o băutură mai puţin cunoscută, dar foarte eficientă şi plăcută la gust.

Specialiştii spun că ceaiul preparat din banane ajută la un somn bun, liniştit şi chiar să te trezeşti mai odihnit.

Ca să faci ceaiul de banane, ai nevoie de o singură banană și un vârf de cuțit de scorțișoară. Se taie cele două capete ale bananei, iar restul bucăţii se pune într-un ibric cu apă fiartă.

Se lasă la fiert timp 10 minute, apoi se scoate fructul din apă. În acest beai, deşi plăcut la gust, se mai poate adăuga un praf de scorțișoară, pentru o aromă și mai plăcută. Nu se pune zahăr.

Ceaiul de banane se poate face cu banana decojită sau cu coajă. În cazul în care alegeţi să faceţi ceaiul din banane cu tot cu coajă, atunci fructul trebuie spălat bine. De asemenea, dacă preferaţi ceaiul cu coajă, atunci acesta se lasă la fiert 15-20 de minute.

Pentru ca somnul să vină mai repede, după o zi stresată, ceaiul de banane se bea cu o oră înainte de culcare.

În plus, o ceaşcă cu ceai de banane este bogată în nutrienţi esenţiali, având numeroase beneficii pentru sănătate.

Ceaiul de banane este bogat în potasiu, substanţă ce este necesară pentru buna funcţionare a sistemului cardio-vascular, nervos şi muscular.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Chung Shan din Taiwan, în urma unor teste realizate timp de doi ani, a ajuns la concluzia că învelişul galben al bananei are un nivel ridicat de serotonină.

 
Adauga un comentariu