Diete si regimuri

Varsta a treia: beti ceai pentru a va proteja creierul

Publicat: 19 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Varsta a treia beti ceai pentru a va proteja creierul
Ceaiul protejeaza creierul

Ceaiul protejeaza creierul. Decizie buna pentru sănătate, ceaiul ar proteja și creierul persoanelor în vârstă, permițând un flux bun de informații între regiunile creierului.

Știm că ceaiul este excelent pentru sănătate. Un studiu publicat în aprilie 2017 a arătat deja că băuturii de ceai au mai puține probabilități decât alții să dezvolte boala Alzheimer; în februarie 2015, cercetătorii au descoperit că consumul a 3 căni de ceai pe zi protejează împotriva bolilor cardiovasculare; iar în decembrie 2017, am aflat că ceaiul este un aliat de incredere împotriva glaucomului… Pe scurt, numai bun!

De această dată, cercetătorii de la Universitatea Națională din Singapore sunt cei care se uită la beneficiile pentru sănătate ale băuturii noastre preferate. Pentru a face acest lucru, cercetătorii au adunat 36 de adulți cu vârste peste 60 de ani: între 2015 și 2018, au adunat multe informații despre stilul lor de viață, iar participanții au făcut mai multe examene RMN.

Ceaiul protejeaza creierul

Verdict? Cercetătorii au descoperit că persoanele în vârstă care au băut (cel puțin) 4 căni de ceai pe săptămână timp de 25 de ani (!) aveau un flux de informații mai bun între diferitele regiuni ale creierului. Trebuie remarcat faptul că tipul de ceai nu contează – oolong, verde sau negru.

„Pentru a înțelege mai bine, putem folosi analogia traficului rutier: diferitele zone ale creierului sunt destinații, în timp ce conexiunile dintre ele sunt drumuri, explică Pr. Feng Lei, directorul acestei lucrări. Ceaiul permite o mai bună organizare a traficului rutier și evitarea „blocajelor”, adică încetinirile cognitive.

Aceste lucrări au fost publicate în revista de specialitate Aging și au fost realizate în colaborare cu cercetători de la Universitatea Essex și Universitatea din Cambridge (Marea Britanie).

Adauga un comentariu