WoW!

Ceapa – beneficii pentru sănătate. Remediu pentru ficat

Publicat: 28 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceapa - beneficii pentru sănătate. Remediu pentru ficat
Farmers hands with freshly harvested Red Onion, Freshly harvested Spanish Onion in hands. Young girl hand holding organic red natural healthy food produce bulb onion. Woman holding fresh red onion, Man Receiving Gifts from his wife

Dr. Ovidiu Bojor (93 de ani) afirmă despre ceapă că are proprietăţi terapeutice excelente. Ceapă are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, fluidizând sângele, pentru a împiedica formarea cheagurilor de sânge, depunerea de plăci aterosclerotice şi apariţia unui infarct miocardic. Potrivit studiilor, ceapă conţine un compus numit alil propil disulfid, care, la fel ca insulina, ajuta la reglarea nivelurilor zahărului din sânge. Este de ajutor celor care au glicemia mare sau diabet, datorită efectelor hipoglicemiante.

De asemenea, ceapă are efecte stimulente dar şi calmante asupra sistemului nervos, astfel stimulând ficatul şi rinichii, având o acţiune diuretică care ajuta la eliminarea ureei şi a clorurilor. Ceapă este benefică în caz de: răguşeala, tuse, edeme, ascita, ciroza, pleurezie, pericardita, prostatita, adenom de prostată. Datorită proprietăţilor antiseptice poate fi folosită şi extern în caz de: stomatite, afte bucale, furunculoza, abcese, panariţiu, negi, pistrui, ulceraţii cutanate, degerături, înţepături de insecte. Aplicaţi local cepe coapte sau sub formă de suc de 3-4 ori pe zi. Mod de aministrare: Ovidiul Bojor recomanda consumul a 1-2 cepe pe zi.

„Mâncați ceapă cât de des, deoarece previne crizele de inimă, stimulează rinichii şi ficatul şi calmează sistemul nervos”

Sau puteţi lua tinctura de ceapă, preparată în casă. Tăiaţi 2 cepe mici felii şi puneţi la macerat în 100 ml de alcool de 70 de grade. Lăsaţi 10 zile, apoi strecuraţi şi luaţi câte 2 linguriţe pe zi, cu putinţă apă, înainte de masă de prânz şi de cină. În caz de prostatite şi diabet de tip 2 faceţi cure de 10 zile, timp de 6 luni.

În caz de tuse, laringita, bronşite, beţi decoct. Se face din 4-6 cepe fierte într-un litru de apă, îndulcit cu miere, câte 1-2 căni pe zi. În caz de afecţiuni biliare puneţi 1-2 cepe la macerat în 100 ml de ulei de măsline şi luaţi 2-3 linguriţe pe zi.

Tensiune arterială. Indiferent dacă este consumată crudă sau fiartă, ceapă ajuta la scăderea tensiunii arteriale în mod natural. Ajută la subţierea sângelui, dizolvă cheagurile de sânge şi curata sângele de grăsimi nesănătoase.

Colesterol. Mâncând o jumătate de ceapă crudă în fiecare zi, valorile colesterolului rău se vor diminua, se vor estompa manifestările trombozei. Si vor fi prevenite accidentele cardiovasculare.

Prevenirea cancerului de colon. Fructo-oligozaharidele din ceapa stimulează înmulţirea bacteriilor bune din colon. Si ajuta la reducerea riscului creşterii tumorilor care s-ar putea dezvolta la nivelul colonului.

Adauga un comentariu