Culinar

Ceapă caramelizată. Rețeta care te va ajuta să obții cele mai bune mâncăruri de casă

Publicat: 09 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceapă caramelizată. Rețeta care te va ajuta să obții cele mai bune mâncăruri de casă
Ceapa caramelizată poate fi folosită ca garnitură pentru friptură, dar este ideală și la prepararea unor burgeri de casă sau a unor mâncăruri cu varză călită și carne de porc.

Iată cum să pregătești ceapă caramelizată după rețeta marilor gospodine. Ceapa caramelizată este aromată și are o textură moale, fiind ideală pentru niște fripturi fragede și gustoase, pentru supe, burgeri de casă și multe alte delicii culinare. Dacă ținem cont de câteva secrete ale bucătarilor, la final vom obține o ceapă caramelizată gustoasă, rafinată și savuroasă. Iată rețeta care te va ajuta să obții cele mai bune mâncăruri de casă.

Ceapă caramelizată

Dacă vrem să pregătim acasă o friptură în sos de ceapă și usturoi sau dorim să ne răsfățăm cu o mâncărică de cartofi cu carne de pui, putem pregăti o ceapă caramelizată. Aceasta va completa perfect aroma preparatelor culinare și le vor oferi o textură aparte. La fel de bine, ceapa caramelizată poate fi făcută ca garnitură pentru orice fel de carne, de pasăre, de porc sau de vită. Ceapa caramelizată adaugă un gust aparte și burgerilor de casă.

Ceapa poate fi consumată și cu feluri de mâncare tradiționale, precum fasole bătută sau o varză călită cu carne de porc. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Pentru delicioasa ceapă caramelizată avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație și îndemânare.

Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu

Pentru ceapa caramelizată vom avea nevoie de câteva cepe albe sau roșii, ulei de măsline, sare, zahăr și oțet balsamic. Mai întâi se curăță ceapa apoi se taie solzișori. Se pune uleiul la încins într-o tigaie și se adaugă ceapa. Se dă focul la mic și se presară un pic de sare și zahăr pentru a ajuta ceapa să se caramelizeze. Pentru ca ceapa să nu se ardă și să rămână moale se toarnă un pic de apă.

După un timp ceapa va începe să se lipească ușor de tigaie și să se rumenească. Se amestecă în tigaie cu o lingură de lemn și se lasă la foc mic. Dacă este nevoie se mai pune un pic de ulei. Când ceapa este caramelizată se ia tigaia de pe foc și se pune o linguriță mică de oțet balsamic. Acesta va oferi cepei un plus de savoare. Se pune ceapa caramelizată într-un vas cu capac și se poate păstra la frigider pentru a fi folosită ulterior la prepararea unor adevărate delicii culinare.

Rețeta pentru a găti ceapă caramelizată poate fi adaptată foarte ușor după gustul fiecăruia. Dacă vrem să facem ceapă caramelizată ca garnitură pentru o friptură fragedă și suculentă atunci putem folosi 2 linguri de unt, 1 ceapă, 2 linguri de zahăr brun, 3 linguri de whiskey, 1 lingură de sos de soia, sare și piper. Procedeul de gătire al cepei este la fel ca mai sus, iar secretul constă în caramelizarea cepei la foc mic.

Ceapa caramelizată poate fi folosită ca garnitură pentru friptură, dar este ideală și la prepararea unor burgeri de casă sau a unor mâncăruri cu varză călită și carne de porc. Dacă ținem cont de câteva secrete culinare din rețeta marilor bucătari, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu un preparat savuros.

Adauga un comentariu