National

Cei care nu respecta restricțiile impuse de autorități se pot trezi cu Politia la ușă

Publicat: 28 oct. 2020
masina de politie
Cei care nu respecta restricțiile impuse de autorități se pot trezi cu Politia la ușă

Cei care nu respecta restricțiile impuse de autorități se pot trezi cu Politia la ușă. Pentru că sunt romani care nu respecta regulile pentru oprirea răspândirii noului coronavirus, polițiștii din țară vor începe controalele chiar în locuințele cetățenilor.

Numărul din ce în ce mai mare de infectări cu noul coronavirus aduce şi noi restricţii din partea autorităţilor. Unele localităţi se află deja în cod roşu, însă nu toţi românii sunt dispuşi să respecte regulile impuse pentru oprirea răspândirii virusului. Din acest motiv, poliţiştii vor începe controalele chiar şi în locuinţele cetăţenilor.

Cetățenii care nu respecta restricțiile impuse de autorități se pot trezi cu Politia la ușă

Pentru că în ultima perioada numărul de persoane infectate cu noul coronavirus este în continua creștere, Guvernul a luat o nouă serie de măsuri. În unele localităţi, printre care şi Capitala, purtarea măştii este obligatorie şi în spaţiile deschise, instituţiile de învăţământ au fost închise, alături de restaurante şi săli de jocuri. O altă restricţie importantă ţine de evenimentele private care s-au mutat de la terase în casele românilor. În cazul în care vecinii observă că legea nu este respectată, aceştia sunt îndemnaţi de autorităţi să sune la 112.

“Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi. Aşa este în momentul de faţă decizia Comitetului Naţional pentru Situaţîi de Urgenţă, statuată prin hotărâre de guvern.

Este o practică nu doar în România. Nu inventăm noi apa caldă şi nu sunt românii mai delaţionişti decât alţi cetăţeni din lumea aceasta. Şi în Germania şi în Elveţia unde sunt sesizate încălcări ale regulilor stabilite intervin organele de aplicare şi de respectare a legii. E ceva absolut firesc. Până la urmă noi suntem o comunitate şi funcţionăm într-o solidaritate din aceasta care transcede statutul social. Oamenii pot să sesizeze Poliţia, Poliţia aplică legea şi dorinţa noastră este, făcând publice acest măsuri şi pericolele care îi aşteaptă pe cei care încalcă legea, să creştem gradul de conformare”, a spus Raluca Ţurcan, conform Digi24.

Ce amenzi poţi primi dacă nu respecţi legea

Mai mult decât atât, vicepremierul Raluca Țurcan a explicat că persoanele care nu vor ţine cont de regulile impuse pentru oprirea răspândirii virusului chinez vor primi amenzi usturătoare.

“Noi nu stăm acum să avem o satisfacţie personală din numărul de amenzi date. Pentru că nu acesta este scopul. Scopul este să prevenim răspândirea îmbolnăvirii cu acest virus, să creştem gradul de conformare. Dacă lumea nu se conformează şi nu înţeleg oamenii că, până la urmă, riscă să-şi omoare membri ai familiei, membri ai comunităţîi, atunci trebuie să suporte şi rigorile legii”.

Până ieri, 27 octombrie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 217.216 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 155.630 au fost declarate vindecate. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.724 cazuri noi de persoane infectate. Numărul morţilor, însă, a depăşit recordul anterior: 104 români şi-au pierdut viaţa.

Comentarii
 • sa va fut in gura cu autoritatile voastre si cu virusul vostru chinezesc,

  din cauza voastra o sa fie macelarie pe toate strazile .
  va fi razboi civil idiotilor cu un rainbow deasupra capului.

 • Binee, ce temei legal au ????? Sunt de acord cu supravegherea respectării distantei, să supravegheze ca oamenii să poarte masca regulamentar , respectarea.conditiilor de igienă , căci în primul rând așa se poate stopa raspandirea !!!!!

 • daca a cazut guvernul, prin motiunea de cenzura…oare nu a cazut si prostia lor oare nu a cazut si arafat impreuna cu falsul coronavirus? presedintele romaniei nu are nici un drept sa puna restrictii unui popor deoarcere tot ei au facu propaganda virului fals pentru a obtine fonduri de la ue..

  Facebook
  Twitter

  Scrie-i Președintelui

  Proiectul de țară al Președintelui Klaus Iohannis este al unei Românii europene, moderne și prospere. Este drumul pe care ţara noastră va trebui să-l parcurgă pentru a oferi cetățenilor siguranţă şi prosperitate. Astăzi, mai mult decât oricând, românii au nevoie de o viziune integratoare, pe termen lung, nu una a intereselor politice de moment…ce siguranta ne ofera

  acest om..acest om a facut un genicid mai mare ca ceausescu..de ce nu a fost impuscat pana acum? ar trebui ca toate serviciile secrete impreuna cu minsterul de interne sa aresteze pe toti parlamentarii inclusiv pe presedintele romaniei pentru genocid, discriminare,sechestrarea abuziva a poporului si infectarea lui cu un vaccin netestat pentru abuzuri si neglijenta in serviciupentru a si impune puterea, ar trebui acuzati de popor in baza art 193 cp 206 cp 208 cod penal amenintarea intimidarea si hartuirea poporului..domnilor procurori judecatori avocati cei care cunoasteti f bine legile care este motivul pentru care acesti oameni mai sunt in libertate? ce a promis acest om cand a venit la conducerea statului ..si ce a facut..in 40 de ani sa construit o tara. in 32 de ani nu sa putut construi un sat modern,,ci doar sau luat taxe si impozite de pe urma constructiilor facute de popor pe timpul comunismului..sa va fie rusin..daca o mai aveti..sa va dati demisia domnule presedinte deoarece sinteti incapabil , iresponsabil si prin actiunile dumneavoastra se face genocid asupraa acestui popor..nu inteleg care este motivul pentru care mai subnteti in libertate dumneavoastra si cei care va sustin..

 • În fapt, aceste restricţii sunt abuzive, deoarece suntem oameni, raţionăm, nu suntem animale.
  Știm cum să-ne protejăm, nu alţii, decid pentru viaţa și protecţia noastră ! Induferent de funcţii nu aveţi nici un drept asupra cetăţenilor ! Sunteti în minoritate și acţionaţi neconstituţional. Datoria voastră, este să sprijiniţi poporul, nu să-l înmormântaţi precum… economia, învătământul, sănătatea.
  Lumea sfârșește din diverse cauze la care aţi contribuit voi, iar acum, aţi devenit buni și mari, samariteni. Aberaţiile voastre, depășesc orice limită !
  Cât despre taxe v-ati gândit să le plătiţi voi, pentru cei, restricţionaţi la ghișeele instituţiilor ?!!! Mă întreb… ce urmăriţi și care este scopul vostru, abuziv peste măsură.
  Până când, credeţi că vă suportă prostimea.
  Proteste de 100 de persoane
  Și… să fie vaccinate !
  De ce-ar protesta oare, vaccinaţii ?????! Ce ar trebui să facem, să râdem sau să plângem ?!!!
  România, ţară… cu tradiţii și istorie îngropată de incompetenţă și trădare !

Adauga un comentariu