Culinar

Cel mai bun aluat pentru colțunași. Rețeta bunicii pentru un preparat reușit

Publicat: 29 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai bun aluat pentru colțunași. Rețeta bunicii pentru un preparat reușit
Colțunașii cu brânză sunt aromați, gustoși și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun aluat pentru colțunași. Savuroșii colțunași cu brânză sunt pe placul multora dintre noi și pot fi pregătiți la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta bunicii pentru un preparat reușit.

Cel mai bun aluat pentru colțunași

Când vine vorba de savuroșii colțunași gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Colțunașii pot fi făcuți cu brânză, cu ciuperci sau cu carne, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu. Acest preparat tradițional este nelipsit de la mesele festive alături de alte bucate alese.

Colțunașii cu brânză sunt preferații multora dintre noi. Aceștia se fac ușor, sunt gustoși, aromați și vor readuce la masă savoarea bucatelor din vremea copilăriei. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged pentru colțunași. Pe lângă acest deliciu, putem face pentru cei dragi și niște plăcinte pufoase și delicioase cu un aluat cu untură.

Un alt desert savers ideal pentru cei de la masă este prăjitura cu gem și aluat răzuit. Aceasta este irezistibilă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din reeta de odinioară, la final vom obține o prăjitură irezistibilă.

Cum să pregătești acasă niște colțunași gustoși și pufoși

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu niște colțunași cu brânză delicioși vom avea nevoie de 2 ouă, 150 g de făină, 50 g de griș și 30 g de unt, ingrediente pe care le vom folosi la prepararea aluatului. Pentru umplutură vom avea nevoie de 250 g de brânză dulce de vaci, un ou, 50 g de unt, 100 g de zahăr, 25 g de făină și zahăr vanilat.

Mai întâi se mixează ouăle împreună cu untul topit până când obținem o compoziție cremoasă și spumoasă. După aceea se pune grișul și făina și se amestecă din nou până când se formează un aluat elastic și care nu se mai lipește de mâini. Se frământă foarte bine apoi se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute.

Ulterior vom pregăti umplutura pentru savuroșii colțunași cu brânză. Brânza dulce se zdrobește cu o furculiță, apoi se amestecă cu un ou, cu zahărul și cu untul topit. La final se adaugă făina și zahărul vanilat, apoi se amestecă din nou până când toate ingredientele se întrepătrund și obținem o umplutură omogenă și aromată.

Se împarte aluatul în bucăți potrivite și se întinde foarte bine. Se taie aluatul în pătrate și se pune în mijlocul fiecărui pătrat de aluat câte o lingură de umplutură. Se îndoaie aluatul pe diagonală și se lipește foarte bine pe margini cu degetele pentru a obține un colțunaș. Când colțunașii sunt gata se pun într-o oală cu apă clocotită și se fierb amestecând ușor să nu se lipească. Colțunașii se fierb 25 de minute apoi se lasă în apa clocotită încă 20 de minute pentru a fi pufoși. La final se strecoară colțunașii și se servesc calzi. Cu siguranță acest desert va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Colțunașii cu brânză sunt aromați, gustoși și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Acest desert este ideal la mesele festive alături de alte preparate savuroase.

Adauga un comentariu