Culinar

Prăjitură cu gem și aluat răzuit. Cum să pregătești acasă un desert savuros după rețeta bunicii

Publicat: 18 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu gem și aluat răzuit. Cum să pregătești acasă un desert savuros după rețeta bunicii
Prăjitura cu gem și aluat răzuit este aromată și ușor de făcut.

Delicioasa prăjitură cu gem și aluat răzuit este preferata multora dintre noi. Aceasta este gustoasă și se face foarte ușor acasă. Prăjitura cu gem și aluat răzuit este aromată și fină, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom bucura de gustul unui desert irezistibil. Pentru iubitorii de prăjituri tradiționale care amintesc de vremea copilăriei, acest desert este ideal pentru masa de Paști. Cu siguranță musafirii vor fi cuceriți de savoarea acestei prăjituri. Iată cum să pregătești acasă un desert savuros după rețeta bunicii.

Prăjitură cu gem și aluat răzuit, desertul aromat din vremea copilăriei

Când vine vorba de gustoasele prăjituri de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la savuroasele prăjituri cu cremă până la deserturile tradiționale precum fursecuri de casă sau faguri pufoși cu dulceață, rețetele sunt diverse și pe placul tuturor. De la mesele festive nu trebuie să lipsească niște prăjituri aromate și pufoase.

Prăjitura cu gem și aluat răzuit poate fi pregătită și la masa de Paști, alături de bucatele tradiționale. Aceasta se face ușor și avem nevoie de câteva ingrediente. Cu siguranță aceast desert va aminti de vremea copilăriei și de rețetele de odinioară ale bunicii.

Pentru cei mai pretențioși, putem face rapid o prăjitură mozaic, aromată, gustoasă și cu un aspect inedit. De la masă nu trebuie să lipsească prăjitura înghețată falsă, desertul preferat al copiilor.

Prăjitura cu gem și aluat răzuit este pe placul multora dintre noi. Pentru a pregăti acasă acest desert savuros, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Rețeta simplă pentru un desert de casă gustos și aromat

Pentru delicioasa prăjitură cu gem și aluat răzuit avem nevoie de 500 g de făină de calitate, 300 g de zahăr, 250 g de iaurt, 200 g de magiun, 100 g de miez de nucă, 1 pliculeț de praf de copt, 5 ml de esență de vanilie sau 5 ml de esență de rom, 7 ouă și unt.

Mai întâi pregătim tava de copt. Aceasta se unge cu puțin unt și se tapetează cu hârtie de copt. După aceea, începem să pregătim delicioasa prăjitură cu gem și aluat răzuit. Se amestecă untul împreună cu esența de vanilie, gălbenușurile de ou și zahărul tos și se mixează până când obținem o compoziție cremoasă și spumoasă. Se adaugă ulterior făina împreună cu praful de copt și se amestecă până se obține un aluat omogen.

O treime din aluat se învelește în folie alimentară și se pune la frigider, iar restul de aluat se întinde uniform și se pune în tava de copt.

Pentru a pregăti delicioasa cremă batem albușurile spumă împreună cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă foarte bine. După ce s-au omogenizat aceste ingrediente, punem nuca și magiunul și se amestecă până obținem o cremă omogenă.

Peste aluatul din tavă se întinde crema în strat uniform. Se scoate bucata de aluat de la frigider și se răzuiește peste prăjtură. Când cuptorul este încins, se pune prăjitura la copt la foc mediu. Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă la răcit și se feliază. Cu siguranță delicioasa prăjitură cu gem și aluat răzuit va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Prăjitura cu gem și aluat răzuit este aromată și ușor de făcut. Acest desert savuros pregătit după rețeta de odinioară a bunicii ne va aminti de vremea copilăriei. Delicioasa prăjitură este ideală și pentru masa de Paști, alături de preparatele tradiționale.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu