Prima pagină » Sanatate » Cel mai bun antiinflamator pentru sinusuri. Tratamente naturiste la tine acasă

Cel mai bun antiinflamator pentru sinusuri. Tratamente naturiste la tine acasă

05 aug. 2024, 10:07,
în Sanatate

Deși nu reprezintă o urgență medicală, sinuzita poate produce disconfort care trebuie rezolvat. Pentru asta, poți apela la medicamente sau la remedii naturiste. Află care este cel mai bun antiinflamator pentru sinusuri, dar și cum să previi această situație neplăcută.

Care sunt antiinflamatoarele pentru sinusuri

Factorul principal de declanșare a sinuzitei îl reprezintă inflamarea sau infectarea mucoasei care căptușește sinusurile. Acest lucru se întâmplă mai ales în sezonul rece. Se ajunge astfel la o presiune dureroasă, dureri de sinusuri, ca urmare a acestei afecțiuni.

Medicul vă poate recomanda un tratament medicamentos ce are ca scop reducerea inflamației sinusurilor, menținerea liberă a căilor de drenaj și eliminarea cauzei din care a apărut afecțiunea în primul rând. Medicamentele recomandate pot fi: soluții saline pentru curățarea foselor nazale, corticoterapie locală nazală (diverse spray-uri nazale), corticosteroizi orali sau injectabili, decongestionante locale (pentru asigurarea unui drenaj eficient), analgezice/calmante pentru ameliorarea durerilor locale, antibiotice (în cazul unei sinuzite bacteriene), imunoterapie (în cazul unei sinuzite alergice).

Nu luați totuși aceste medicamente fără recomandarea medicului. Acesta va ști cel mai bine care este varianta cea mai potrivită pentru voi. În cazul în care sinuzita este cronică și foarte rezistă la medicamente, medicul poate recomanda și intervenția chirurgicală. Aceasta presupune asigurarea unei căi de drenaj eficient al sinusurilor nazale.

Opțiuni de tratament naturist

Pentru această afecțiune, există și varianta de tratament naturist, la care puteți apela. O primă variantă ar fi inhalațiile cu abur care vor ajuta la desfundarea și dilatarea căilor nazale și a sinusurilor. Puteți adăuga uleiuri esențiale în apa fierbinte pentru sporirea efectelor.

O altă variantă este consumarea de ceaiuri. Cel mai recomandat este ceaiul de ghimbir care are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare si antivirale. Ghimbirul este bine cunoscut ca fiind un antimicrobian natural, ajutând la eliminarea infecției care a cauzat sinuzita. Alte ceaiuri pe care le puteți bea sunt: ceai de cimbru, ienupar, muguri de pin, coada șoricelului, mușețel, salvie. Echinaceea este un alt produs natural care poate preveni sinuzita, crescând imunitatea la nivelul aparatului respirator.

Prevenția este, de asemenea, foarte importantă. În primul rând, trebuie să ții distanța față de persoanele bolnave, pentru a nu lua virusul. Igiena este foarte importantă, astfel trebuie să te speli pe mâini constant, mai ales înainte de masă. Cea mai bună metodă de prevenție este de a evita contextele în care ai putea intra în contact cu factorii care provoacă boala. De asta trebuie să încerci să eviți răcelile, să îți crești imunitatea organismului și să preîntâmpini contactul cu persoanele răcite sau care au infecții respiratorii virale.

Aveți în vedere că aerul închis poate înrăutăți sinuzita, astfel aveți grijă să aerisiți toate încăperile din casă. Dacă deja aveți sinuzită, evitați călătoriile cu avionul din cauza schimbării de presiune. De altfel, hidratați-vă corespunzător și evitați alcoolul și cafea din cauză că aceste băuturi deshidratează.

Încercați să vă suflați nasul de fiecare dată când este nevoie pentru că acumularea congestiilor poate favoriza apariția sinuzitei. Congestiile nazale se pot acumula și din cauza poluării și a aerului uscat. Ideal ar fi să nu stați prea mult într-un asemenea mediu. De altfel, dacă sunteți o persoană alergică, stați departe de posibilii factori declanșatori.

Deși nu este o afecțiune gravă, dacă nu este tratată la timp și corect, se poate agrava și suprima confortul vieții de zi cu zi. Astfel, la recomandarea medicului, apelați la antiinflamatori pentru sinusuri sau la remedii naturale, în funcție de nevoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *