Fripturi

Cel mai bun bait pentru friptura de miel

Publicat: 24 apr. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai bun bait pentru friptura de miel
2

Iata cel mai bun bait pentru friptura de miel si de berbecut. Speram sa va placa sugestiile noastre:

Bait pentru miel cu otet
Pentru a fragezi carnea avem optiunea unui bait pentru miel facut cu otet. Pentru acest lucru avem nevoie de o oala mare, in care sa incapa cantitatea de carne. De asemenea, mai avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 900 de ml apa rece
  • 100-150 ml otet de vin
  • o sticla de 750 ml vin alb demisesc
  • boabe de piper
  • ienibahar
  • 3-4 frunze de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • cateva felii de ceapa alba
  • zeamp de la o lamaie
  • sare dupa gust
  • boabe de coriandru usor zdrobite

Carnea se lasa in acest amestec de seara pana a doua zi, apoi se scoate, se sterge cu un prosob de bucatarie si se baga la cuptor.

Bait pentru miel la protap
Bucatarii priceputi ne recomanda sa alegem un miel de 15-20 de kilograme. Daca alegel unul mai mic, riscam sa-l uscam pe gratar si carnea sa nu mai fie mustoasa. Mielul se taie, se scot maruntaiele apoi este pus la bait intreg. Baitul pentru miel la protap se face dintr-o saramura completata cu ceapa taiata sferturi, foi de dafin, pieper, catei de usturoi, boia iute de ardei si cimbru. De asemenea, nu trebuie sa lipseasca vinul rosu, potrivit jurnalulbtd.ro. Mielul este lasat in bait cel putin 24 de ore, intr-un loc racoros.

Citeste si Greseala pe care gospodinele o fac an de an – Cum trebuie, de fapt, sa faci cea mai buna ciorba de miel de Pasti

Bait pentru miel cu lamaie
O alta reteta eficienta pentru fragezirea carnii de miel este baitul cu lamaie. Pentru aceasta reteta usoara aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 120 de ml ulei de masline
  • 120 de ml zeama de lamaie
  • 120 ml vin alb/rosu
  • 60 ml miere
  • 2 linguri de rozmarin proaspat tocat
  • 3 linguri de menta
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • piper dupa gust

Carne de miel marinata cu bere
Aceasta reteta este preferata de foarte multi romani. Carnea de miel marinata cu bere are o aroma aparte. Mai mult, studiile arata ca este mai sanatoasa marinata astfel. Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru un astfel de bait:

  • 250 ml bere bruna
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 lingurita de usturoi tocat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de sare grunjoasa
  • 1 lingurita de piper
  • boia ardei iute dupa gust

Citeste si Friptura de miel frageda si buna

Marinata de miel dupa reteta lui Jamie Oliver
Jamie Oliver este cunoscut pentru retetele lui gustoase si in acelasti timp foarte sanatoase. El propune o marinata de miel facuta cu ingrediente delicioase. Aveti nevoie de

  • 500 ml iaurt
  • menta proaspata
  • coaja si scuul de la 2 limete
  • 1 lingura de seminte de coriandru (zdrobite)
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • cateva linguri de ulei de masline

Amestecati toate ingredientele intr-un castron si acoperiti cu ele carnea pentru gatit, apoi lasati-o la marinat.

Bait pentru pastrama de miel
Pastrama este nelipsita de pe mesele romanilor, mai ales in ziua de Paste. Pentru un astfel de preparat, aveti nevoi de un bait special.

  • 20 g sare
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita menta proaspata sau uscata
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita piper
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 frunza de dafin
  • 2 linguri de ulei de masline
  • vin rosu cat sa acopere carnea

Bait pentru carne de oaie
Cel mai popular bait pentru carne de oaie, gasit in toate cartile de bucate este si cea mai usoara. La un 1 kilogram de carne avem nevoie de:

  • 250 ml apa fiarta si racita
  • 2/3 pahare de otet de vin sau 1/2 pahar de vin rosu sec, eventual cu 1/2 pahar de otet de vin si 1/2 sticla de bere
  • 2 cepe
  • 3 frunze de dafin
  • 10 boabe de piper
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti

Citeste si Cum se face friptura de miel

Marinata pentru carne de berbecut
Carnea de berbecut frageda si suculenta este un adevarat deliciu. Pentru a o face gustoasa avem nevoie de:

  • 100 ml ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • 2 lingurite de cimbru uscat
  • 2 lingurite maghiran
  • sare si piper dupa gust
  • 3-4 catei de usturoi pisat
  • 100 ml ulei de masline
Adauga un comentariu