Iata cel mai bun bait pentru friptura de miel si de berbecut. Speram sa va placa sugestiile noastre:
Bait pentru miel cu otet
Pentru a fragezi carnea avem optiunea unui bait pentru miel facut cu otet. Pentru acest lucru avem nevoie de o oala mare, in care sa incapa cantitatea de carne. De asemenea, mai avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Carnea se lasa in acest amestec de seara pana a doua zi, apoi se scoate, se sterge cu un prosob de bucatarie si se baga la cuptor.
Bait pentru miel la protap
Bucatarii priceputi ne recomanda sa alegem un miel de 15-20 de kilograme. Daca alegel unul mai mic, riscam sa-l uscam pe gratar si carnea sa nu mai fie mustoasa. Mielul se taie, se scot maruntaiele apoi este pus la bait intreg. Baitul pentru miel la protap se face dintr-o saramura completata cu ceapa taiata sferturi, foi de dafin, pieper, catei de usturoi, boia iute de ardei si cimbru. De asemenea, nu trebuie sa lipseasca vinul rosu, potrivit jurnalulbtd.ro. Mielul este lasat in bait cel putin 24 de ore, intr-un loc racoros.
Bait pentru miel cu lamaie
O alta reteta eficienta pentru fragezirea carnii de miel este baitul cu lamaie. Pentru aceasta reteta usoara aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Carne de miel marinata cu bere
Aceasta reteta este preferata de foarte multi romani. Carnea de miel marinata cu bere are o aroma aparte. Mai mult, studiile arata ca este mai sanatoasa marinata astfel. Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru un astfel de bait:
Citeste si Friptura de miel frageda si buna
Marinata de miel dupa reteta lui Jamie Oliver
Jamie Oliver este cunoscut pentru retetele lui gustoase si in acelasti timp foarte sanatoase. El propune o marinata de miel facuta cu ingrediente delicioase. Aveti nevoie de
Amestecati toate ingredientele intr-un castron si acoperiti cu ele carnea pentru gatit, apoi lasati-o la marinat.
Bait pentru pastrama de miel
Pastrama este nelipsita de pe mesele romanilor, mai ales in ziua de Paste. Pentru un astfel de preparat, aveti nevoi de un bait special.
Bait pentru carne de oaie
Cel mai popular bait pentru carne de oaie, gasit in toate cartile de bucate este si cea mai usoara. La un 1 kilogram de carne avem nevoie de:
Citeste si Cum se face friptura de miel
Marinata pentru carne de berbecut
Carnea de berbecut frageda si suculenta este un adevarat deliciu. Pentru a o face gustoasa avem nevoie de: