Prima pagină » Culinar » Cel mai bun gem de piersici natural. Rețeta bunicii ca pe vremuri!

Cel mai bun gem de piersici natural. Rețeta bunicii ca pe vremuri!

15 aug. 2024, 11:33,
în Culinar

Vara este sezonul bunătăților! În această perioadă gospodinele prepară gemuri din fructe proaspete, iar gemul de piersici este unul dintre cele mai apreciate. Dulce, aromat și plin de savoare, acesta făcut în casă și este o adevărată delicatesă.

Rețeta bunicii pentru cel mai bun gem de piersici este simplă și folosește doar câteva ingrediente naturale, dar are un secret care îl face cu adevărat delicios.

Rețeta pentru cel mai bun gem de piersici

Piersicile sunt aromate și au un parfum inconfundabil. Se pot consuma proaspete, dar și adăugate în rețete din care să te bucuri de savoarea lor pentru cât mai mult timp. Rețetele de gem sau dulceață se pregătesc ușor, se păstrează în stare perfectă pentru iarnă, iar mai jos îți spunem pas cu pas cum faci cel mai bun gem de piersici.

Pentru a prepara gemul de piersici după rețeta bunicii, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 2 kg de piersici bine coapte, alegerea piersicilor coapte și suculente este esențială pentru a obține un gem aromat și dulce; 1 kg de zahăr acesta ajută la conservarea gemului și îi conferă dulceața necesară, o lămâie pentru că sucul acesteia ajută la echilibrarea dulceței și previne cristalizarea zahărului, un baton de vanilie sau un plic de zahăr vanilinat, acesta adaugă o aromă subtilă și delicată gemului, o lingură de scorțișoară.

Spălați bine piersicile sub jet de apă rece, pentru a îndepărta orice impurități. După ce le-ați spălat, îndepărtați sâmburii și tăiați piersicile în bucăți mici. Dacă doriți un gem mai fin, puteți decoji piersicile înainte de a le tăia, deși acest pas este opțional.

Instrucțiuni de preparare

Primul pas este ca într-un vas mare să adăugați bucățile de piersici și zahărul. Amestecați bine pentru a asigura că toate bucățile de piersici sunt acoperite cu zahăr. Lăsați amestecul să stea timp de aproximativ 2 ore, până când piersicile încep să lase suc. Acest proces de macerare ajută la extragerea maximă a sucului și a aromei din piersici.

După ce piersicile au stat suficient timp cu zahărul, puneți vasul pe foc mediu și adăugați sucul de lămâie. Aduceți amestecul la fierbere, amestecând constant pentru a preveni lipirea de fundul vasului. După ce începe să fiarbă, reduceți focul la mic și lăsați să fiarbă în continuare timp de 30-40 de minute, amestecând ocazional și îndepărtând spuma care se formează la suprafață.

În ultimele 10 minute de fierbere, adăugați batonul de vanilie tăiat pe lungime sau zahărul vanilinat și scorțișoara, dacă folosiți. Aceste ingrediente vor adăuga un plus de aromă și vor face gemul de piersici și mai delicios.

Pentru a verifica dacă gemul este gata, puneți o linguriță de gem pe o farfurie rece și lăsați-l să se răcească câteva minute. Dacă gemul se încheagă și nu curge, înseamnă că este gata. Turnați gemul fierbinte în borcane sterilizate, lăsând aproximativ 1 cm de spațiu liber în partea de sus. Închideți borcanele ermetic și lăsați-le să se răcească complet.

Astfel, ați obținut un gem de piersici numai bun de servit pe pâine sau de folosit în diferite prăjituri atunci când vă este poftă de ceva dulce.

Bugetul.ro
Panică la Altex și Flanco după anunțul eMAG. Cum reușește cel mai mare magazin online din România să își depășească principalii rivali din piața autohtonă
redactia.ro
Ce cadou îi pregătește Vladimir Putin lui Donald Trump pentru toată concesiile pe care SUA le face pentru Rusia
Bugetul.ro
Cardurile românilor, alimentate cu 375 de lei. Guvernul a decis ca pensiile acestor seniori să fie majorate cu o sumă considerabilă în perioada următoare
a1.ro
Oana Radu, taxată dur pentru kilogramele în plus. Cum a apărut la Sala Palatului alături de Dorian Popa
Playtech.ro
Imaginile zilei! Gestul făcut de Ilie Bolojan când nu ştia că este filmat. Cei din jur au rămas fără cuvinte, s-a urcat şi…
observatornews.ro
Cum arată viaţa unui dependent de jocuri de noroc. Iancu Guda: "Sunt tragedii, familii destrămate"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Zodiacul iubirii pentru luna martie. Schimbări majore în viața amoroasă pentru toate semnele
realitatea.net
Băutura bogată în colagen care întinerește pielea și fortifică oasele în doar o lună. Conține un ingredient cheie, pe care îl găsești la 2 lei în magazine
SportpeSurse
A fost executat fără milă și dat afară de la Digi! Nimeni nu știe ce s-a întâmplat
Playtech.ro
La ce înălțime se montează hota în funcţie de aragaz. Doar aşa aspiră aburul şi mirosurile eficient
Dailybusiness.ro
Călin Donca îi învață pe români cum să facă bani în 2025: „Eu puteam să fiu mult mai bogat decât sunt”
RomaniaTV
Bombă în showbiz! Botezatu și-a făcut iubită cu 40 de ani mai mică decât el. Nicolle e model și are 18 ani: Am educat-o bine
stiriromania.ro
Cum arată Eliza Iliescu acum, la 19 ani. Din ce bani trăiesc lunar Adriana Iliescu și fiica ei
RomaniaTV
Cuplul-surpriză al momentului! Mădălina Ghenea şi Sebastian Stan, împreună! Unde şi cum au fost surprinşi cei doi
redactia.ro
Bucurie fără margini pentru Vladimir Putin. Ce cadou îi pregătește Donald Trump președintelui Rusiei
ego.ro
Blocaj în divorțul Prodan - Reghe! Palatul de la Snagov, ipotecat! Declarațiile exclusive ale celor doi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`