Eveniment-Social

Cel mai bun loc pentru documentare și studiu din Iași! UAIC a finalizat, printr-o investiție de 800.000 de lei, procesul de modernizare într-o bibliotecă – FOTO

Publicat: 05 oct. 2020
Investiție importantă, în valoare de 800.000 lei, pentru modernizare într-o bibliotecă de la UAIC Iași
O nouă investiție, de 800.000 de lei, în procesul de modernizare într-o bibliotecă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației de la UAIC Iași

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a finalizat o nouă investiție importantă legată de etapa de modernizare într-o bibliotecă! Aproximativ 800.000 de lei au fost alocați pentru dotarea bibliotecii Facultății de Psihologie și Științe ale Educației. În anul 2019 a început renovarea celor 7 săli ale bibliotecii cu transformarea a 3 săli ce erau utilizate exclusiv pentru depozit de carte, iar una pentru birou bibliotecari, în săli pentru public, toate cele 7 spații devenind săli cu acces direct la raft

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a finalizat faza de modernizare la o nouă bibliotecă! Aceasta funcționează în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, ca filială a Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) „Mihai Eminescu”. La evenimentul de inaugurare au participat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector al UAIC, prof. univ. dr. Ștefan Boncu, decanul de la Psihologie, prof. univ. dr. Nicoleta-Laura Popa, prodecan și conf. univ. dr. Ioan Milică, director general al BCU.

„A aduce la viață o bibliotecă este un demers pe cât de rar, pe atât de important. Felicit întreaga echipă care a făcut posibil acest proiect, este impresionant ce ați realizat. Această bibliotecă mă duce cu gândul, inevitabil, la proiectul de reabilitare a Corpului O, unde vom avea o bibliotecă a întregii Universității și unde studenții vor avea la dispoziție un spațiu cel puțin la fel de prietenos”, a menționat rectorul Toader.

Biblioteca de la Psihologie va avea 7 săli cu acces direct la raft

Aici, decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, prof. univ. dr. Ștefan Boncu, a ținut să arate că, și în acest mod, studenții pot fi atrași și mai mult către studiu.

„Mulțumesc partenerilor de la Biblioteca Centrală Universitară pentru că au acceptat provocarea noastră de a răspunde la întrebarea «Cum atragem studenții în bibliotecă?» Am răspuns prin a moderniza acest spațiu, prin a simplifica accesul la cărți a studenților, prin a folosi tehnologia în beneficiul cititorilor. Invităm studenții aici nu doar pentru a studia, dar și pentru a petrece timp liber de calitate în facultate”, a transmis prof. univ. dr. Ștefan Boncu.

În biblioteca Facultății de Psihologie și Științe ale Educației studenții au acum acces la fondul de carte printr-o simplă scanare a volumelor

În biblioteca Facultății de Psihologie și Științe ale Educației studenții au acum acces la fondul de carte printr-o simplă scanare a volumelor pe baza permisului emis de Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași, atât pentru consultare în sala de lectură, cât și pentru împrumut la domiciliu.

„Biblioteca trebuie să fie definită de cuvântul accesibilitate, să fie un loc în care studenții să își dorească să petreacă timp. Mă bucur că avem în UAIC un partener serios în a face acest lucru posibil, consider că această filială este un exemplu de mediu prietenos care să îi ajute pe studenți să se bucure de carte”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Milică, director general al BCU.

Lucrarea de renovare a spațiilor a inclus, pe lângă reparațiile curente, lucrări la instalațiile electrice de iluminat și prize sau lucrări de instalații electrice curenți slabi cu realizarea unor canaluri de cabluri pe sub pardoseală

Lucrările pentru modernizarea bibliotecii Facultății de Psihologie și Științe ale Educației de la UAIC s-au derulat în mai multe etape. Prima etapă a demarat în anul 2017 și a implicat dotarea celor 3 săli de lectură ale bibliotecii cu 20 de computere noi, dar și cu instalarea unor sisteme de climatizare. În anul 2018 s-a achiziționat mobilier pentru sălile de lectură, piesele fiind organizate pe module de lucru individuale, dar și de grup. În anul 2019 a început renovarea celor 7 săli ale bibliotecii cu transformarea a 3 săli ce erau utilizate exclusiv pentru depozit de carte, iar una pentru birou bibliotecari, în săli pentru public, toate cele 7 spații devenind săli cu acces direct la raft.

Lucrarea de renovare a spațiilor a inclus, pe lângă reparațiile curente, lucrări la instalațiile electrice de iluminat și prize sau lucrări de instalații electrice curenți slabi cu realizarea unor canaluri de cabluri pe sub pardoseală. Au urmat și alte investiții, precum achiziția și montarea de rafturi metalice pentru depozitarea cărților, dotarea sălilor S8 și S1 cu sisteme de supraveghere video, sisteme de videoproiecție și un flipchart digital, dotarea cu echipamente de detecție RFID pentru împrumut și retur carte, inclusiv pentru inventariere cărți, achiziția a două licențe SIP/SIP2 pentru programul ALEPH sau instalarea sisteme de climatizare în sălile bibliotecii. Investiția totală depășește suma de 790.000 de lei.

Adauga un comentariu