Remedii naturiste

Cel mai bun mod de a spăla merele

Publicat: 18 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai bun mod de a spăla merele
Cel mai bun mod de a spăla merele este solutia cu bicarbonat de sodiu

Oamenii de știință americani cred că au găsit cel mai bun mod de a scăpa merele de reziduurile de pesticide, înainte de a le consuma. Cel mai bun mod de a spăla merele este solutia cu bicarbonat de sodiu!

Cum curățați mărul înainte de a-l manca? Îl pui sub un jet de apă sau îl freci cu un prosop de hârtie? Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Massachusetts (Statele Unite), aceasta nu este deloc modalitatea corectă de a elimina urmele de pesticide. Potrivit acestor cercetători, cea mai bună metodă este de a scălda efectiv fructele într-o baie de bicarbonat de sodiu.

Cel mai bun mod de a spăla merele este solutia cu bicarbonat de sodiu!

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au folosit două tipuri de pesticide: un fungicid (tiabendazol) și un insecticid (fosmet). Apoi au spălat merele folosind trei metode: apă de la robinet, o soluție pe baza de bicarbonat de sodiu și apă și o soluție de curatare disponibilă in comert, aprobată pentru utilizare de către Agenția de Protecție a mediului.

Rezultatele au arătat că soluția de bicarbonat de sodiu a fost cea mai bună opțiune. După 12 minute, 80% din tiabendazol a fost îndepărtat, în timp ce 96% din fosmet a fost eliminat după o spălare de 15 minute.

Acum știți ce să faceți dacă doriți să evitați să mâncați prea multe pesticide atunci când nu vă spălați merele!

Adauga un comentariu