Boli si tratamente

Cel mai bun tratament pentru hipertensiune arterială

Publicat: 28 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai bun tratament pentru hipertensiune arterială
Cel mai bun tratament pentru hipertensiune arterială

Cel mai bun tratament pentru hipertensiune arterială. Un studiu realizat pe 5 milioane de pacienți sugerează că tratamentul de primă linie pentru stabilizarea tensiunii arteriale nu este neapărat cel mai adecvat tratament.

În tratamentul hipertensiunii arteriale, medicii pot utiliza mai multe familii de medicamente, dar inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ACE) sunt cel mai frecvent prescrise medicamente de primă linie. Cu toate acestea, un studiu realizat de Universitatea Columbia (SUA), realizat pe 5 milioane de pacienți, arată că aceste medicamente nu sunt neapărat cele mai eficiente, deoarece cresc riscul de accident vascular cerebral și atac de cord.

Cel mai bun tratament pentru hipertensiune arterială?

Pentru a afla care sunt antihipertensivele cele mai prescrise, cercetătorii au recrutat pacienți în Germania, Japonia, Coreea de Sud și Statele Unite. În aproape jumătate din cazuri (48%), inhibitorii ACE au fost primul medicament prescris, în timp ce diureticele tiazidice au fost prescrise de prima linie în doar 17% din cazuri. Pacienții cu diuretice tiazidice au avut 15% mai puține atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale sau spitalizări pentru insuficiență cardiacă. Numărul evenimentelor adverse a fost, de asemenea, mai mic.

În lumina acestor constatări, cercetătorii din SUA au estimat că 3100 de evenimente cardiovasculare majore ar fi putut fi prevenite dacă pacienții ar fi fost tratați cu un diuretic tiazidic, mai degrabă decât cu un inhibitor ACE. Ei speră că studiul lor va ajuta medicii la prima prescripție de medicamente antihipertensive, în special la pacienții fără niciun alt risc cardiovascular.

Adauga un comentariu