Culinar

Cel mai bun zarzavat fiert cu roșii și ardei. Rețeta bunicii pentru un zarzavat aromat și gustos

Publicat: 15 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai bun zarzavat fiert cu roșii și ardei. Rețeta bunicii pentru un zarzavat aromat și gustos
Zarzavatul fiert cu roșii și ardei este gustos și aromat, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu pentru sezonul rece.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun zarzavat fiert cu roșii și ardei. Acest preparat ne ajută să obținem niște mâncăruri savuroase și sănătoase. Pentru ca zarzavatul să își păstreze proprietățile chiar și pe timpul iernii, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Iată rețeta bunicii pentru un zarzavat aromat și gustos.

Zarzavat fiert cu roșii și ardei, deliciul nelipsit din cămară

În plin sezon de toamnă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete pentru a pregăti cele mai bune conserve pentru iarnă. De la gustoșii castraveți murați la borcan până la diferite tipuri de zacuscă, toate aceste delicii sunt nelipsite din cămară.

Pe lângă delicioasele murături și diferite conserve aromate, un loc aparte îl are în cămară și zarzavatul. Acesta este pregătit cu multă grijă de către doamne pentru a obține cele mai bune mâncăruri. Când vine vorba de gustosul zarzavat pentru iarnă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Dacă vrem să obținem o conservă aromată, care să îți păstreze proprietățile chiar și pe timpul iernii, atunci trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, iar succesul va fi garantat.

Zarzavatul poate fi fiert și conservat la borcan, dar la fel de bine poate fi pus în congelator. Pe placul multor gospodine este zarzavatul cu roșii și ardei.

Cum să pregătești acasă un zarzavat aromat și gustos

Rețetele de zarzavat sunt diverse, însă modul de pregătire al acestuia este extrem de important. Dacă alegem să fierbem zarzavatul pentru ca acesta să își păstreze aromele chiar și pe timpul iernii, atunci trebuie să ținem cont de câteva trucuri și secrete din rețeta bunicii.

Mai întâi se curăță 3 kg de ceapă, apoi se taie fiecare ceapă în jumătate și se pune într-un vas mare împreună cu un litru de ulei de floarea-soarelui. După aceea se dă ceapa prin blender pentru a obține o pastă fină și cremoasă.

Într-o oală încăpătoare se răstoarnă compoziția din ceapă și se adaugă 1 kg de ardei gras mărunțit, împreună cu morcov, pătrunjel și păstârnac, toate date prin răzătoare. Proporțiile pot fi stabilite în funcție de preferințe.

Se adaugă un castron cu bulion sau cu roșii curățate de pieliță și se amestecă toate ingredientele. Se lasă zarzavatul la fiert până când uleiul se ridică la suprafață. Când zarzavatul este gata, se ia de pe foc, se lasă la răcit apoi se pune în borcane sterilizate. Cu siguranță vom obține un adevărat deliciu cu care vom pregăti mâncăruri savuroase, aromate și sănătoase.

Pentru a obține un zarzavat colorat și gustos, putem adăuga cât mai multe legume și verdețuri. Pe lista ingredientelor nu trebuie să lipsească roșiile, ardeii kapia, ardeiul gras, gogoșarii, morcovul, rădăcina de țelină, rădăcina de pătrunjel, mărarul, frunzele de pătrunjel, frunzele de țelină și frunzele de leuștean.

Zarzavatul poate fi fiert, conservat la borcan sau păstrat în congelator, însă dacă este pregătit corect, acesta nu va fermenta și își va păstra savoarea char și pe timpul iernii.

Zarzavatul fiert cu roșii și ardei este gustos și aromat, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu pentru sezonul rece. Zarzavatul ne va ajuta să pregătim cele mai bune ciorbe sau alte mâncăruri savuroase.

Adauga un comentariu