Prima pagină » National » Cel mai frumos traseu turistic toamna! Românii nu mai au cuvinte când ajung aici
Cel mai frumos traseu turistic toamna! Românii nu mai au cuvinte când ajung aici

Cel mai frumos traseu turistic toamna! Românii nu mai au cuvinte când ajung aici

16 sept. 2024, 10:40,
Mirela Gabriela Todosi în National

Mulți vor să afle care este cel mai frumos traseu turistic toamna! Este vorba despre Banatul Montan, o regiune spectaculoasă din sud-vestul României. Zona cuprinde 4 parcuri naționale și peste 50 de rezervații naturale, dar și multe alte atracții turistice. Românii nu mai au cuvinte când ajung aici.

Cel mai frumos traseu turistic toamna!

Banatul Montan este locul ideal de vizitat toamna. Zona oferă peisaje și priveliști spectaculoase, iar turiștii rămân uimiți când ajung aici. Cei care vor să aibă parte de o vacanță de neuitat toamna, trebuie să vadă Banatul Montan, cu parcurile sale unice în țară. Parcurile naționale din Banatul Montan sunt Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, Parcul Național Domogled – Valea Cernei și Parcul Natural Porțile de Fier. Parcurile sunt adevărate colțuri de rai, care sunt vizitate anual de mii de turiști români, dar și străini.

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița este una dintre cele mai frumoase destinații naturale din România. Un loc deosebit este cel în care se află Cascada Beușnița, cunoscută pentru aspectul său spectaculos și unic. Are o înălțime de aproximativ 15 metri și este formată dintr-o cădere impresionantă de apă care se scurge de pe stânci, creând un peisaj fascinant. Toamna, cascada oferă o priveliște uluitoare.

O altă atracție turistică este Lacul Ochiul Beiului, cunoscut pentru culoarea sa verde-turcoaz. La marginea Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița este și celebra Cascada Bigăr. Turiștii pot descoperi și alte zone spectaculoase, monumente istorice, muzee, lacuri și păduri seculare. Un traseu prin Banatul Montan toamna va fi o experiență de neuitat.

Locul din România care atrage tot mai mulți turiști

În Munții Șureanu, Hunedoara, se află Fundătura Ponorului, denumită și Palma lui Dumnezeu. Zona este străbătută de râul Ponor, pe o lungime de aproape 9 kilometri. Locul este traversat de peșteri, văi, cascade, case răsfirate, dar și animale care trăiesc în libertate. Casele din zonă sunt construite din lemn și piatră, iar localnicii nu au curent electric, dar nici apă și canalizare. Totodată, nu există nici semnal la telefon. Turiștii care vor să viziteze zona sălbatică trebuie să știe că nu pot ajunge în acest loc cu mașina. Trebuie să parcurgă un drum forestier de două ore, timp în care se pot bucura de frumusețile naturii. Peisajele sunt cu adevărat spectaculoase.

Există și zone sălbatice în care accesul turiștilor este interzis. Unul dintre cele mai frumoase locuri din România este strict interzis turiștilor. Deși peisajele spectaculoase ar putea atrage mulți vizitatori, accesul publicului în această zonă este restricționat. Este vorba despre Rezervația Gemenea. Rezervația Gemenea se întinde pe o suprafață de aproximativ 800 de hectare, în Munții Stânișoarei, parte a Carpaților Orientali. Este un ecosistem forestier unde predomină pădurile de fag, de brad și molid. Fauna din Rezervația Gemenea include specii rare și amenințate, precum ursul brun, lupul și cerbul. Rezervația Gemenea rămâne un loc interzis turiștilor, dar acest sacrificiu este necesar pentru protejarea unei adevărate comori naturale. Prin restricționarea accesului în Rezervația Gemenea, autoritățile și organizațiile de mediu asigură că acest ecosistem fragil va continua să existe în forma sa pură.

În sezonul de toamnă, turiștii se pot bucura de un traseu spectaculos în Banatul Montan. Parcurile unice în țară, cascadele, lacurile și pădurile seculare din această zonă îi vor cuceri pe turiștii români, dar și străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`