Actualitate

Cel mai lung scandal din CJ a ajuns la final. Rezultat surpriză pentru toți consilierii

Publicat: 22 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai lung scandal din CJ a ajuns la final. Rezultat surpriză pentru toți consilierii

Un proiect de hotărâre al Consiliului Județean respins de mai multe ori în ultimele luni a fost în cele din urmă aprobat. Juniorii echipei de fotbal de la Ruginoasa vor beneficia de o bază sportivă modernă în perioada următoare

După cinci luni de agonie, Executivul Consiliului Județean Iași a reușit o victorie în fața opoziției din instituție. Un proiect legat de un teren pe care se va construi o bază sportivă la Ruginoasa a reușit să treacă de plenul CJ după cinci luni. Asta după ce CJ a schimbat firma proiectului pentru ca la votul final să fie majoritate simplă și nu două treimi din consilierii județeni.

„Micii fotbaliști de la Ruginoasa vor avea un teren de fotbal modern. Aleșii județului au aprobat, în ședința ordinară a Consiliului Județean, solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Local al comunei Ruginoasa în administrarea județului a suprafeței de 1.725 mp pentru realizarea unui teren de fotbal acoperit. Sportivii vor avea astfel unde să se antreneze pe timp de iarnă. Totodată, aici se vor putea desfășura turnee de fotbal la care să poată participa echipe din zona Moldovei și nu numai. Primăria comunei Ruginoasa sprijină activitatea sportivă, asigurând baza materială pentru echipele de copii și juniori care participă la competiții sportive importante din țară organizate de Federația Română de Fotbal”, au spus cei de la CJ Iași.

Teren în alte zone

Aleșii opoziției s-au arătat nemulțumiți pentru faptul că CJ nu face astfel de proiecte și în alte zone din județ, preferând doar Ruginoasa.

„Comuna Ruginoasa este printre puținele din țară care au înființat grupe de copii și juniori. Ele sunt înscrise în campionatul județean și național organizat de Federația Română de Fotbal. Pentru a putea face demersurile necesare alocării de fonduri proprii sau guvernamentale sau accesării de fonduri europene, este necesar ca terenul să fie în proprietatea sau administrarea Consiliului Județean. Trecerea din administrarea comunei Ruginoasa în administrarea Consiliului Județean va fi făcută pentru o perioadă de 10 ani. În această lună, pentru a doua oară, echipa de juniori de la Ruginoasa și-a adjudecat titlul de campionă a județului, urmând să participe la campionatul național pe care anul trecut l-a și câștigat”, au mai menționat reprezentanții CJ Iași.

Adauga un comentariu