WoW!

Cel mai puternic somnifer natural cu efect imediat. În câteva minute adormi buștean

Publicat: 25 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai puternic somnifer natural cu efect imediat. În câteva minute adormi buștean

Cojile de banane conţin o combinaţie uimitoare de substanţe care declanşează o relaxare totală a organismului şi apoi un somn profund şi liniştit: serotonină(numită şi hormonul fericirii) care relaxează organismul şi alungă stresul, triptofanulun aminoacid esenţial natural utilizat şi în industria farmaceutică pentru tratamentul tulburărilor de somn şi cantităţi importante de magneziu, mineral renumit că previne întreruperea bruscă a somnului şi trezirile din timpul nopţii şi potasiu element ce ajută muşchii şi vasele de sânge să se relaxeze şi dezactivează adrenalina.

Magneziul este adesea recomandat şi de medici persoanelor care au probleme cu somnul. Acest ceai este foarte cunoscut şi apreciat de cei care au probleme cu somnul din ţările din America de Sud unde bananele se găsesc din abundenţă dar în Europa acest remediu este mai puţin cunoscut.

Ingrediente necesare:

  • – câteva coji de banane organice. IMPORTANT: Dacă aveţi banane obişnuite trebuie să le spălaţi bine cu bicarbonat sau cu oţet.
    – 1 lingura de scorţişoară pudră
    – o linguriţă de lavandă(sau un pliculeţ de ceai)
    – 1 litru de apă

Modul de preparare:

Cojile de banane proaspete se spala bine , li se taie capetele şi se pun într-o tigaie unde se lasa 1-2 ore până se inegresc. Apoi tigaia se introduce în cuptorul încălzit la 65 grade Celsius, adică temperatura ideală de pasteriorizare şi se lasă până se usucă complet.

După ce sunt uscate se farmiteaza şi se pun la fiert într-un vas cu apă timp de 12-15 min. După ce luaţi ceaiul de pe foc adăugaţi scorţişoară apoi mai puteţi pune la infuzat timp de câteva minute şi un vârf de linguriţă de flori de lavandă sau un pliculeţ de ceai de lavandă. Apoi se strecoară şi se consuma călduţ înainte de culcare. În maxim 10-15 minute veţi dormi buştean. Dacă vă rămân coji de banane uscate le puteţi păstra în săculeţi de pânză într-un loc întunecat şi răcoros.

Antistres. Acest ceai are şi efecte excelente de calmare în situaţii de stres dar trebuie să aveţi grijă, dacă îl beţi în timpul serviciului veţi fi cuprinsă de o stare de somnolenţă puternică şi va fi greu să vă menţineţi trează. Efectul antistress se datorează serotoninei. Studiile au arătat că în cojile de banana exista cantităţi mari de serotonină, substanţa folosită de medici în tratarea depresiei. Cojile de banane conţin şi o cantitate importantă de luteină, substanţa care ajută la protejarea ochilor de cataractă.

Adauga un comentariu