Local

Cel mai puternic turneu de tenis organizat vreodată la Iași! Miliardarul Ion Țiriac va patrona evenimentul de la Ciric – FOTO, VIDEO

Publicat: 29 feb. 2020

În perioada 23-31 mai, Baza sportivă de la Ciric va găzdui un turneu internațional de tenis înscris în circuitul ATP. Pe viitor se dorește crearea unui centru regional de tenis în zona localității Miroslava

Municipiul Iași se înscrie pe lista turneelor internaționale de tenis. În acest an, Iașul va găzdui cel mai puternic turneu internațional de tenis masculin din România. Evenimentul este organizat de Federația Română de Tenis (FRT), în parteneriat cu compania Concord Center Service SRL și cu Primăria municipiului Iași. Turneul urmează a se desfășura în perioada 23 – 31 mai 2020 la Baza Sportivă Ciric. Toate detaliile au fost stabilite la Palatul Roznovanu în prezența fostului tenisman, omul de afaceri Ion Țiriac.

„România a fost recunoscută pe harta lumii ca o țară care putea să stea la masă cu cel mai înalt nivel în sport. Nu cred că a fost o altă activitate sau un alt produs al României la nivelul la care sportul românesc a fost cunoscut în lumea întreagă. Venind înapoi la tenis, suntem o nație care avem un trecut glorios. Foarte puțină lume, chiar și noi, jucătorii, oficialii, cunoaștem foarte puțin despre ceea ce se numea protipendada românească înainte de Al Doilea Război Mondial.

Noi aveam jucători care au câștigat Roland Garros, turneul de la Monte Carlo pe vremea aceea. Veți avea un turneu internațional cu premii destul de substanțiale. Mai mult decât atât, perspectiva acestui centru regional, pe care eu îl numesc federal, o să atragă, exact cum un stup atrage albinele, tineret de sute și sute de copii care o să se lege de acest sport. Experiența există”, a spus Ion Țiriac.

Toate detaliile turneului

Turneul de la Ciric este unul de tip challenger cu premii de 175 – 180.000 de dolari, cel mai puternic găzduit vreodată de municipiul Iași. Organizatorii au arătat că sunt doar zece turnee de acest nivel în lume.

„Vizita domnului Ion Țiriac la Iași ne onorează foarte mult și ne obligă să ținem cât mai sus ștacheta acestui eveniment. Este un început, este startul necesar pentru a putea reconecta vechea școală de tenis românească cu ce se întâmplă acum”, a spus primarul Mihai Chirica.

În calcul a fost luat și centrul Regional, proiect derulat pe un teren de patru hectare din arondismentul Primăriei Miroslava. Turneul va reuni 70 dintre cei mai buni 200 de jucători ai lumii și cei mai buni tineri jucători români. Se vor acorda cinci wild carduri pe tabloul principal, două în calificări și trei pe tabloul de dublu. Bugetul total aferent acestei competiții este în valoare de aproximativ 340.000 de euro. Spectatorii vor participa la turneu pe baza unor invitații gratuite, obținute de pe website-ul competiței, care va fi disponibil timp de 30 de zile.loading...

Comentarii
  • Foarte interesant, e un inceput, dar PACAT ca e aproapevde campania electorala! De ce nu s a facut anul trecut sau acu 2 ani!!! Poate ca Miroslava va construi un teren acolo, acel primar fost capitan de vas stie sa faca si sa aduca investitori!

Adauga un comentariu