Local

Cel mai scump doctor din Iasi. Incaseaza aproape 200 milioane lei numai dintr-un cabinet – FOTO

Publicat: 02 dec. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Medicul respectiv lucreaza si la un spital public din Iasi unde o perioada a avut si functie de conducere @ In mai putin de o ora, doctorul incaseaza milioane de lei ajungand sa obtina un venit fabulos la sfarsit de luna @ La controale, tarifele sunt stabilite in functie de cat de lunga este perioada pana la urmatoarea evaluare

De departe este unul dintre medicii care practica cele mai mari tarife din Iasi. Indiferent daca bolnavul are sau nu trimitere de la medicul de familie, tariful nu se modifica. Medicul nu face vreo reducere, motivand ca nu are contract cu Casa de Asigurari de Sanatate Iasi. La cabinetul privat al medicului cardiolog Eduard Dabija o consultatie costa 300 lei. Pretul include consultul clinic, eco Doppler pentru examinarea cordului si vaselor principale de sange si o electrocardiograma. Toata investigatia nu poate dura mai mult de jumatate de ora. Medicul Eduard Dabija isi desfasoara activitatea medicala si la un spital public, Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, unde o perioada de timp a fost si director medical.

Ieri, la cabinetul privat de cardiologie nu se mai puteau face programari pana pe 23 decembrie. In ciuda tarifelor piperate, medicul Dabija nu duce lipsa de pacienti. Fostul director medical de la Institutul de Boli Cardiovasculare poate fi gasit la cabinet in zilele de marti si joi, dupa-amiaza, si sambata. „Pentru o consultatie se plateste 300 lei, dar nu mai putem face programari pana pe 23 decembrie. Doar daca pana atunci renunta vreun alt pacient. Este aglomerat pentru ca domnul doctor are pacienti si din alte judete. Saptamana aceasta domnul doctor nu vine pentru ca este plecat din localitate”, a declarat asistenta dr. Dabija. La un calcul sumar, medicul cardiolog castiga linistit aproape 20.000 lei lunar. Asta in conditiile in care nu consulta mai mult de 25 de bolnavi intr-o saptamana. Tarifele pentru controale sunt stabilite in functie de cat de lunga este perioada pana la urmatorul control.

Un bolnav care trebuie sa vina la control dupa 3 luni va scoate din buzunar numai 100 de lei, cel care trebuie sa revina la medicul cardiolog dupa 4-5 luni va plati o taxa de 200 lei, iar pentru pacientii care sunt chemati la o evaluare la 6 luni trebuie sa achite un tarif de 300 lei. De departe, cel mai mare tarif pe care il incaseaza un medic la cabinetul privat este 100 de euro pentru o consultatie. Atat platesc bolnavii care intra in cabinetul de psihiatrie al medicului Serban Turliuc de la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi.

Adauga un comentariu