Magazin

Cele mai bune 10 idei de afaceri cu bani puțini

Publicat: 14 ian. 2020

Acum că a venit anul nou, iar vacanța copiilor împreună cu concediile noastre s-au terminat, este timpul să ne reîntoarcem la treabă. Iar cum mulți dintre noi se gândesc deja de ceva timp să își deschidă propriul business, acum este momentul perfect să înceapă să caute idei de afaceri cu bani puțini.

În articolul de față, ne-am gândit să enumerăm 10 astfel de idei de afaceri pentru care nu va trebui să vii cu prea mulți bani de acasă. Așa că citește în continuare și poate găsești ceva care să te inspire și pe tine să devii propriul tău angajator.

Lansează-ți un blog

Printre principalele idei de afaceri cu bani puțini la care ne-am gândit se numără lansarea unui blog. Costurile pentru un astfel de business sunt extrem de mici. Nu vei avea de plătit decât domeniului (pe .ro sau .com, în funcție de ce variantă dorești) și implementarea unui sistem WordPress. Cu totul, nu vei depăși 100 Euro.

Cum poți face bani din blog-uri? Ei bine, prin marketing afiliat, sponsorizări, reclame etc. Partea într-adevăr dificilă este să găsești o temă de interes despre care să scrii. Dar suntem siguri că, dacă îți bați suficient de tare capul, vei găsi o nișă interesantă, care nu este atât de abordată de către ceilalți bloggeri.

Ține cursuri online

Anul trecut au fost cheltuite sute de milioane de dolari la nivel mondial pe cursuri de dezvoltare personală. Nici nu contează domeniul în care ai activat – marketing, management, instalații, construcții, tâmplărie și așa mai departe. 

Dacă ai acumulat suficientă experiență până acum, sunt mari șanse ca persoane începătoare să fie dispuse să plătească pentru a te asculta dându-le anumite sfaturi. Cu puțină carismă, expresii clare și câteva glume aruncate ici-acolo, cursurile tale vor fi un adevărat succes.

Scrie cărți electronice

Ai fost toată viața pasionat de citit? Ai o imaginație care te ajută să inventezi povești? Atunci poate că ar fi o idee bună să devii scriitor. Nici nu trebuie neapărat să fii un bun povestitor. Poți scrie cărți de autodezvoltare, despre experiențele acumulate în câmpul de muncă sau din ce ai studiat de-a lungul timpului.

Problema la cărți ține de publicare, sau cel puțin asta cred majoritatea oamenilor. Ei bine, în ziua de astăzi, îți vei putea lansa volumele în format electronic pe site-uri dedicate, nefiind nevoie să suporți costurile imprimării și legării cărților scrise.

Devin-o traducător

Stăpânești la perfecție una sau mai multe limbi străine? Atunci de ce nu ai pune în aplicare o idee de afaceri cu bani puțini în domeniul traducerilor?

Cum lumea în care ne învârtim pare tot mai mica datorită internetului și a metodelor extrem de rapide de comunicare, și nevoia utilizării serviciilor unei persoane care cunoaște o limbă străină de circulație internațională este tot mai intentă.

Deschide-ți o călcătorie

Cu toții urăm să ne călcăm hainele. Ei, nu chiar cu toții, dar sunt foarte multe persoane, în special de sex masculin, care ar evita cât de mult s-ar putea această activitate. Lor poți să le vii tu în ajutor prin intermediul acestei idei de afaceri cu bani puțini.

Nu ai nevoie decât de o masă și de un fier de călcat mai bun și de mult timp. Iar activitatea o poți desfășura din intimitatea propriei locuințe, în colaborare cu spălătoriile profesioniste. Ca tarife, în general se taxează cu 10 – 20 lei fiecare articol de îmbrăcăminte. Deci se pot face bani frumoși din așa ceva.

Fă prăjituri homemade

Deja din ce în ce mai mulți oameni renunță la a mai cumpăra dulciuri din supermarketuri și se îndreaptă către produsele homemade, care conțin doar ingrediente naturale, reale, fără E-uri sau conservanți.

Dacă ai talent în bucătărie și ești un fan al preparării prăjiturilor, a torturilor și a cozonacilor, poți încerca să îți lansezi o afacere în această direcție. Promovează-ți produsele pe Facebook sau pe site-uri de anunțuri, dar cea mai importantă reclamă o vei primi de la clienții. Cu cât vor fi mai mulțumiți, cu atât te vor recomanda și altor cunoștințe de-ale lor.

Fă-te chef personal

Ești pasionat de gătit? Show-rile de la televizor în care se prezintă diverse rețete nu mai sunt de mult o noutate pentru tine și chiar poți spune că îți dai seama când participanții fac greșeli? Atunci de ce nu te-ai face chef (a se citi șef) personal?

Această idee este preluată din Statele Unite, unde o mulțime de oameni preferă să ia o cină romantică gătită de altcineva în intimitatea propriei locuințe. În loc să dea comandă la o firmă de catering, angajează un bucătar care vine și le gătește mâncare excepțională în bucătăria personală.

La noi nu știm să existe prea multe astfel de business-uri, dar de ce nu ai fi chiar tu cel care pune în aplicare această idee nouă.

Oferă servicii de curățenie

Oamenii în ziua de astăzi nu prea mai au timp liber. Este și simplu de înțeles de ce: facem două ore până ajungem la serviciu dacă ar fi să calculăm atât drumul cât și aranjarea pentru job, stăm opt sau nouă ore la birou, după care încă cel puțin jumătate de oră în mașină până acasă.

Dacă mai adăugăm la aceste 11 ore încă două pe care le pierdem gătind și mâncând și șapte dedicate somnului, ne dăm seama că, de cele mai multe ori, efectiv nu mai avem când să facem și curat.

Dacă îți cumperi un aspirator ceva mai bun, câteva lavele și substanțe de curățat, vei putea veni în ajutorul persoanelor ocupate, oferind servicii de curățenie la domiciliu. Business-urile din domeniu sunt plătite cu cel puțin 150 – 200 lei pe zi de muncă. Deloc rău, nu?

Ocupă-te de îngrijirea spațiilor verzi 

Mai toate vilele ce se găsesc atât în zona urbană, cât și în imediata apropiere a acesteia dispun de curți care mai de care mai frumoase și mai impresionante. De toate plantele regăsite în astfel de oaze de verdeață trebuie să avem grijă, dar din nou ne lovim de lipsa timpului liber.

Ei bine, îți poți deschide o afacere specializată în îngrijirea acestor spații verzi. Udarea, tunderea, tratarea și plantarea florilor, a copacilor și a arbuștilor sunt numai unele dintre activitățile pe care le vei avea de efectuat.

Devin-o event planner

Dacă ești o persoană sociabilă, dar și foarte bine organizată, care să mai aibă și fler și să cunoască și câteva tactici de negociere, atunci poate că ar fi o idee foarte bună să îți deschizi o afacere în organizarea de evenimente.

Va trebui să îți faci un portofoliu cu locații, firme de catering, formații, firme care se ocupă cu aranjarea localurilor etc. Astfel că vei avea foarte mult de alergat pentru a face poze și a negocia tarifele de colaborare.

Pe de altă parte, va trebui și să îți creezi un site sau o pagină de prezentare, unde să te poată găsi potențialii clienți. Dar cu timpul și cu dedicare, afacerea se va dovedi a fi una de succes.

Concluzii

Toate aceste 10 idei de afaceri cu bani puțini pot fi deschise cu mai puțin de 1000 Euro. Chiar dacă nu dispunem de fondurile necesare, vom putea oricând apela la împrumuturi de nevoi personale, pentru a face rost de capital.

Important este să venim cu o idee bună, să avem încredere în ea și să ne dedicăm domeniului ales. Doar acordând extrem de multă atenție vom putea persevera.

Adauga un comentariu