Sanatate

Cele mai bune ovule cu spectru larg de acțiune. Cum poate fi tratată candidoza

Publicat: 02 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai bune ovule cu spectru larg de acțiune. Cum poate fi tratată candidoza
Candidoza vaginală este o infecție fungică

Experții estimează că aproximativ 75 la sută dintre femei vor dezvolta cel puțin o dată în viață o infecție cu Candida Albicanis, iar 40-45 la sută dintre ele se confruntă cu episoade recurente ale acestei afecțiuni. Candidoza vaginală, o infecție fungică, nu este o boală cu transmitere sexuală, dar poate fi contractată prin contact intim, dacă partenerul tău suferă de această afecțiune. În continuare, îți vom prezenta cele mai bune ovule cu spectru larg de acțiune pentru tratarea candidozei.

Cele mai bune ovule cu spectru larg de acțiune

În majoritatea cazurilor, medicii ginecologi recomandă utilizarea ovulelor pentru tratarea infecției cu Candida. Aceste ovule sunt introduse în vagin cu ajutorul unui aplicator și tratamentul durează, în medie, 7 zile. Deși simptomele pot să se amelioreze sau să dispară în primele 3 zile, se recomandă să continui tratamentul până la finalizarea dozei prescrise.

Unul dintre principalele avantaje ale ovulelor este faptul că au mai puține efecte secundare comparativ cu pastilele, care pot provoca greață, vărsături, dureri de cap, constipație și alte probleme digestive. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de câteva precauții atunci când folosești ovulele. Ele pot provoca uneori disconfort, pot păta lenjeria intimă și pot cauza roșeață sau mâncărimi în zona genitală. De asemenea, ovulele pentru candidoză pot afecta eficacitatea diafragmelor și a prezervativelor, așa că, dacă nu dorești o sarcină, ar trebui să consideri folosirea unei alte forme de contracepție în acest interval.

Printre cele mai eficiente ovule pentru infecția cu Candida regăsim clotrimazolul, miconazolul, ketoconazolul și nistatinul. Clotrimazolul este disponibil sub formă de ovule și se administrează zilnic timp de o săptămână sau două ovule pe zi timp de 3 zile. Miconazolul se utilizează de obicei timp de 3-5 zile. Ketoconazolul este mai puternic și nu se recomandă utilizarea sa pentru mai mult de 5 zile. Nistatinul poate fi administrat pe o durată mai lungă, până la 2 săptămâni.

Semne și simptome ale infecției cu Candida Albicanis

Echilibrul florei intime este un proces fascinant care are loc în corpul uman. Această regiune delicată este populată cu o floare bacteriană bogată și funcționează într-un echilibru perfect. Infecțiile vaginale se dezvolta atunci când Candida, o ciupercă prezentă în mod normal în flora genitală, începe să crească în mod neobișnuit. Cu alte cuvinte, candidoza este o afecțiune normală pe care cel mai probabil o vei experimenta și tu la un moment dat.

Cauzele comune ale acestei infecții vaginale sunt legate adesea de scăderea imunității. Antibioticele sunt unul dintre factorii de risc principali, deoarece distrug atât bacteriile „rele”, cât și cele benefice, inclusiv cele din zona intimă. Alți factori includ lipsa somnului, alimentația necorespunzătoare, stresul, răcelile și dezechilibrele hormonale. În plus, igiena intimă inadecvată, utilizarea lenjeriei strâmte, absorbantele și tampoanele interne pot contribui la dezvoltarea candidozei. Infecția vaginală apare adesea vara, când temperaturile sunt ridicate, și purtăm haine strâmte sau costume de baie umede. Nu în ultimul rând, boli precum diabetul și tratamentele hormonale pot cauza dezechilibre care favorizează candidoza.

Printre principalele semne și simptome ale acestei afecțiuni sunt mâncărimile persistente în zona intimă, senzația de usturime, durere sau arsură la urinare sau în timpul actului sexual, înroșirea zonei genitale și secreții vaginale albe și brânzoase. Aceste simptome apar adesea înaintea sau în timpul menstruației, ceea ce te poate duce în eroare deoarece sunt similar cu simptomele asociate perioadei menstruale.

Cele mai bune ovule cu spectru larg de acțiune sunt disponibile în majoritatea cazurilor și sub formă de creme cu aplicare locală, precum și sub formă de pastile. Este important să consulți un medic înainte de a le utiliza, mai ales dacă este prima dată când te confrunți cu candidoză. Auto-administrarea poate fi riscantă, mai ales dacă ai episoade recurente de candidoză, în care ar putea fi necesară o abordare diferită. Nu recomandăm utilizarea de ovule pentru tratarea candidozei fără recomandarea unui medic.

Adauga un comentariu