Cele mai cunoscute personaje din desene animate ale tuturor timpurilor. Îți vei aduce cu drag aminte de copilărie

13 mai 2024, 13:16,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Cei mai mulți dintre noi am avut sau încă avem personaje preferate din desene animate. Acestea ne aduc aminte cu drag de perioada copilăriei și ne stârnesc un sentiment de nostalgie cu privire la această perioadă și la momentele în care ne uitam la desene animate.

Top 5 cele mai cunoscute personaje din desene animate

Desenele animate au fost cel mai probabil o parte importantă a vieții noastre, captivându-ne cu povești fantastice și personaje îndrăgite. Încă de când eram mici, am fost fascinați de aventurile și învățăturile transmise prin intermediul acestor animații.

De-a lungul anilor, s-au creat numeroase personaje memorabile, care au devenit cunoscute în întreaga lume. În acest articol, vom explora topul celor mai cunoscute personaje din desene animate, cele care au rămas în inimile noastre și care continuă să inspire și să încânte fiecare generație.

  1. Mickey Mouse

Mickey Mouse este fără dar și poate unul dintre personajele emblematice ale vremurilor actuale. Desenul animat cunoscut la nivel mondial a apărut inițial sub formă de scurtmetraj sub numele ” Plane Crazy” iar mai apoi debutul oficial a fost în anul 1928 în ”Steamboat Willie” – acesta fiind și unul dintre primele desene animate făcute cu sunet.

Un șoricel îmbrăcat în pantaloni roșii, pantofi mari și galbeni și mănuși albe, Mickey a devenit unul dintre simbolurile cinematografiei și culturii de pe întreg mapamondul. În timp ce pare a avea o personalitate modestă și plăcută, el este de fapt un personaj entuziastic și determinat și mereu caută aventuri și mister. De asemenea el se autoproclamează ca liderul găștii sale de prieteni. Mickey Mouse este de obicei văzut alături de iubita sa Minnie Mouse, animalul său de companie câinele Pluto, prietenii săi cei mai buni Rățoiul Donald și Goofy, și dușmanul său Pete.

Inițial, însuși Walt Disney a oferit vocea lui Mickey Mouse. Cu toate acestea, după dispariția sa, alți artiști voce off precum Jimmy MacDonald, Wayne Allwine, Bret Iwan și Chris Diamantopoulous au preluat rolul. În română, Mickey Mouse din desenul animat Clubul lui Mickey Mouse este dublat de Ștefan Aruxandei.

  1. Tom și Jerry

Tom și Jerry este un desen animat extrem de cunoscut pentru întreg globul pământesc. Acesta reprezintă șicanele prezente între cei doi protagoniști principali ai desenului, o pisică pe nume ”Tom” și un șoarece pe nume ”Jerry”. Unele voci spun că vorba din folclorul românesc ”a te juca de-a șoarecele cu pisica” a luat naștere în urma acestui desen animat.

Tom și Jerry (în engleză Tom and Jerry) este o franciză media și serie de desene animate americană creată de William Hanna și Joseph Barbera în 1940. Cunoscută cel mai bine pentru cele 161 de scurtmetraje teatrale de Metro-Goldwyn-Mayer, seria se concentrează pe rivalitatea dintre personajele titulare a unui motan pe nume Tom și a unui șoarece pe nume Jerry. O mulțime de scurtmetraje prezintă de asemenea multe personaje recurente.

William Hanna si Mel Blanc au oferit vocea originala pentru Tom si Jerry. De-a lungul anilor, alți artiști June Foray, John Winfield Stephenson, Don Brown si alții au preluat conducerea.

  1. SpongeBob – pantaloni pătrați

SpongeBob pantaloni pătrați (în engleză SpongeBob SquarePants) este un personaj adorabil, ciudat și drăguț, care a devenit unul dintre cele mai populare personaje din desene animate din toate timpurile. Personajul SpongeBob trăiește într-un ananas în adâncul mării, numit „Orașul subacvatic al fundului de bikini”. Vocea distinctivă și comportamentul prostesc au făcut din acest personaj o figură iubită atât pentru adulți, cât și pentru copii.

SpongeBob a fost creat in 1999 de Stephen Hillenburg. Tom Kenny a fost persoana din spatele SpongeBob SquarePants. În română, vocea sa este dublată de Ernest Fazekas.

  1. Fred Flintstone

Fred Flinstone este un personaj popular și preistoric din serialul animat de televiziune „The Flinstones”. El este capul familiei Flinstone și este bine cunoscut pentru mârâitul său distinctiv, dragostea pentru bowling și râsul unic. Fred Flinstone a fost creat în 1960 de William Hanna si Joseph Barbera la Hanna-Barbera Productions.

Inițial, Alan Reed l-a interpretat pe Fred Flintstone. Cu toate acestea, după moartea sa, alți actori vocali precum Henry Corden, Frank Welker si alții au oferit vocea acestui personaj. Personajul este dublat în română de Daniel Vulcu.

  1. Popeye Marinarul

Popeye Marinarul este un personaj faimos de desene animate cunoscut pentru trăsăturile sale fizice musculoase, ochii mici și stilul unic de vorbire. A apărut în multe emisiuni benzi desenate, televiziune și filme. Popeye a fost creat in 1929 de caricaturistul Elzie Crisler Segar.

William Costello a exprimat vocea lui Popeye si a fost unul dintre primii artiști de voce off pentru Popeye. De-a lungul anilor, alți actori, inclusiv Jack Mercer, Harry Welch și alții, au interpretat vocea lui Popeye. Desenul animat a fost dublat în română de Pavel Sîrghi.

De asemenea, alte personaje cunoscute din desene animate sunt: ciocănitoarea Woody, fetițele PowerPuff, Garfield dar și Pantera Roz și Johnny Bravo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *