Prima pagină » Informații utile » Cele mai eficiente trei capcane pentru cârtițe!

Cele mai eficiente trei capcane pentru cârtițe!

08 aug. 2024, 10:40,
în Informații utile

Capcanele pentru cârtiță sunt esențiale pentru grădinarii și proprietarii de terenuri care doresc să scapă de aceste rozătoare subterane.

Pentru a combate efectele negative ale cârtițelor asupra grădinilor, capcanele pentru acestea sunt cele mai eficiente, pentru că nu le rănește ci doar le îndepărtează, facilitând relocarea acestora.

Cele mai eficiente trei capcane pentru cârtițe!

Cele mai eficiente capcane împotriva cârtițelor sunt aparatele cu ultrasunete. Fiind oarbe, cârtitele au mirosul și auzul foarte bine dezvoltate. Dar tocmai aceste calități deosebite ale animalelor pot fi transformate cu ușurință în slăbiciuni și folosite pentru a-ți curața grădina.

Aparatele cu ultrasunete sunt de departe cea mai ușoară metodă de a scapă de cârtite și de rozătoare. Dispozitivele sunt fabricate în formă de pironi, iar tot ce trebuie să faci este să le înfigi în pământ pentru că acestea să înceapă se emită ultrasunete.

Nu doar moliile se tem de aceste pastile, ci și cârtitele și popândăii. Tot ce trebuie să faci este să introduci pastilele în tunelurile săpate de aceștia, iar mirosul puternic va ține mamiferele la distanță.
Reține însă că naftalină este toxică. Dacă ai animale de companie, ține-le departe de mușuroaiele în care introduci pastilele.

Uleiul de ricin este folosit în mod tradițional pentru a îndepărta micile mamifere din grădină, deoarece nici popândăii și nici cârtițele nu-i suportă mirosul. În plus, uleiul ucide o mare parte din insectele din sol, privând cârtițele de sursă principală de hrană.
Poți să amesteci uleiul esențial de ricin cu apă în părți egale și să aplici apoi soluția obținută în găuri și mușuroaie. O alternativă este să pui grăunțe de ricin din loc în loc, însă acestea sunt foarte toxice.

Poate că nu e cea mai plăcută metodă, însă câinii și pisicile sunt dușmani naturali ai cârtițelor și ai popândăilor. Dacă introduci o cantitate mică de excremente în habitatul lor, dăunătorii vor crede ca un pradator se afla în apropiere, așa că vor fugi.
De asemenea, dacă ții găini în curte, găinațul lor amestecat cu apă se poate dovedi eficient la alungarea cârtițelor.

Tot ce nu știai despre aceste rozătoare

Cârtițele sunt considerate de foarte multe persoane enervante și distrugătoare, astfel încât împotriva lor se iau măsuri extreme. Aceste animăluțe sunt protejate prin lege, astfel încât nu le poți ucide, ci doar îndepărta de terenul tău prin diverse metode care să nu le rănească.

Din fericire, ai la dispoziție soluțiile de mai sus prin care le poți ține la distanță, încă trebuie să știi că aceste animăluțe au rolul lor în ecosistem, mai fiind denumite și dăunătorul benefic al grădinii.

Contrar clasificării cârtiței drept un animal dăunător, trebuie să știi că acest mic mamifer este util într-o oarecare măsură. În primul rând, dieta cârtițelor este cea care îți poate proteja grădina. Sună ca un paradox?

Ei bine, cârtițele consumă diferite insecte, viermi și chiar nevertebrate. Cel mai mult le plac râmele, pot consuma chiar și 20 kg de râme pe an. Cârtițele consumă și nevertebratele care rod rădăcinile plantelor sau care atacă tulpinile plantelor. Acestea nu distrug rădăcinile plantelor, ăsta fiind doar un mit.

Cârtițele sunt benefice și pentru că săpând galerii, acestea aerisesc pământul, ceea ce permite ca nutrienții să fie mai bine absorbiți și să se păstreze un nivel optim de umezeală.
Așadar, ar fi bine să te gândești înainte să pui capcane pentru cârtițe și să le alungi definitiv, mai ales că se pot găsi soluții pentru ca grădina să nu fie afectată.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Iubita lui Rareș Ion rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa lui Maru după ce tânărul de 20 de ani și-a pierdut viața
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Cum arăta Doinița Oancea cu păr drept! Toți o știu creață, însă e o femeie complet schimbată dacă o vezi cu părul drept
Playtech.ro
Cum se păstrează corect anafura ca să nu mucegăiască. Ce trebuie să faci cu ea după ce o aduci de la biserică
observatornews.ro
Obiceiul românesc care "s-a lipit" şi de străini. Ce spune un chinez despre micii care au sfârâit pe grătare, la Cernica
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Nativii care trec printr-o perioadă de vis. Totul le merge din plin
realitatea.net
Săptămâna Mare: Perioada cu cea mai mare încărcătură spirituală din an. Ce TREBUIE să faci în fiecare zi, pentru a fi ferit de boală și a avea parte de noroc
SportpeSurse
Dezvăluire importantă făcută În Prima zi de Paște despre Muntele Athos
Playtech.ro
Câți câini sau pisici ai voie să ții într-un apartament. Legea e clară, dar puțini o cunosc
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Vestea ȘOCANTĂ din ziua de Paște. A murit un actor CELEBRU din Las Fierbinți: S-a stins acum o oră!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Unde petrec Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță Paștele. Locul e de poveste, dar îi costă destul. Oricine ar vrea să fie aici / FOTO
redactia.ro
Ce s-a descoperit la autopsia lui Rareș Ion. De ce a murit, de fapt, tânărul care era prieten cu Vlad Pascu
ego.ro
Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`