Diete si regimuri

Cele mai gustoase legume congelate. Pasii corecti pentru a le obtine acasa la tine

Publicat: 15 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai gustoase legume congelate. Pasii corecti pentru a le obtine acasa la tine
cele mai gustoase legume congelate

Legumele congelate sunt uneori mai sanatoase decat cele proaspete. Ele isi mentin in mare parte vitaminele si mineralele, pentru ca sunt procesate la un interval de cateva ore de la cules. Daca vrei sa stii cum poti obtine la tine acasa cele mai gustoase legume congelate, tine cont de sfaturile de mai jos.

Toti ne-am simti mai bine daca am manca mereu legume proaspete organice, culese in varful maturitatii. Atunci nivelul lor de nutrienti este cel mai ridicat. Acest lucru poate fi posibil in timpul sezonului de recoltare daca iti cresti propriile legume. Sau daca locuiesti in apropierea unui producator care vinde produse proaspete, de sezon. Cei mai multi insa trebuie sa facem compromisuri. Legumele congelate sunt o alternativa buna. Si pot fi superioare legumelor proaspete din extra sezon vandute in supermarketuri.

Legumele din supermarket, calitate slaba din punct de vedere nutritional

In unele cazuri, legumele congelate pot fi mai hranitoare decat cele proaspete care au fost expediate pe distante lungi. Acestea din urma sunt culese de obicei inainte de maturare. Iar asta inseamna ca indiferent de cat de bine arata, nu si-au atins potentialul nutritional maxim. De exemplu, spanacul proaspat pierde aproximativ jumatate din folatul pe care il contine dupa opt zile. Continutul de vitamine si minerale se diminueaza, de asemenea, daca produsul este expus la prea multa caldura si lumina pe ruta catre supermarketul dvs.

Calitatea nutritionala a multor legume si fructe vandute in supermarket este slaba. Produsele sunt alese intr-o stare favorabila expeditorilor si distribuitorilor, nu consumatorilor. Avantajul vegetalelor congelate este ca, de obicei, sunt culese atunci cand sunt coapte. Apoi sunt oparite pentru a ucide bacteriile si a opri activitatea enzimelor care pot strica alimentele. Urmeaza apoi inghetarea, proces care tinde sa pastreze nutrientii. Cand cumparati fructe si legume congelate, indepartati-va de cele gata tocate, decojite sau zdrobite. In general vor fimai putin hranitoare.

Sfaturi pentru a avea cele mai gustoase legume congelate

Nu este deloc dificil sa obtii acasa cele mai gustoase legume congelate. Primul pas este sa obtii marfa proaspata. Daca le cultivi tu, este foarte usor, daca nu, poate ai rude la tara care te pot ajuta. Pentru a opri degradarea chimica a vegetalelor, trebuie sa le congelezi cat mai repede dupa culegere. Legumele se spala si se pregatesc pentru a fi folosite cu usurinta, direct din congelator. De exemplu, conopida, broccoli se desfac in bucati, boabele de porumb se indeparteaza de pe stiulete, etc. Urmeaza apoi blansarea, adica scufundarea in apa clocotita pentru 2-3 minute. Acest procedeu stopeaza actiunea enzimelor, ajuta la pastrarea culorii si indeparteaza eventuale impuritati.

Dupa de au fost oparite trebuie scoase rapid intr-un vas cu apa rece si gheata. Astfel se opreste procesul de fierbere. Dupa ce s-au racit, le scurgeti bine de apa. Daca aveti timp si spatiu, puteti rasfira legumele si le congelati astfel separat. Apoi, gata congelate le transferati in pungi vidate sau recipiente inchise ermetic. Notatipe ele data la care au fost congelate pentru a sti cat timp sunt valabile. Legumele se pastreaza bine in congelator timp de 6 luni.

Adauga un comentariu