Stiri si curiozitati

Cele mai indicate 5 rugăciuni pentru căsătorie. De ce este bine să se citească

Publicat: 18 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai indicate 5 rugăciuni pentru căsătorie. De ce este bine să se citească
Căsătoria sau cununia este taina prin care un bărbat și o femeie se unesc liber

Credincioșii care vor să se căsătorească sau vor să își găsească perechea pot rosti cele 5 rugăciuni pentru căsătorie către Dumnezeu dimineața și seara iar în scurt timp se vor întâmpla minuni.

Care sunt cele 5 rugăciuni pentru căsătorie

Căsătoria sau cununia este taina prin care un bărbat și o femeie se unesc liber, preotul dându-le harul Sfântului Duh. Astfel, aceștia devin un singur trup și, împreună, alcătuiesc umanitatea completă. Episcopul sau preotul este săvârșitorul tainei, iar primitorii sunt doi creștini ortodocși, de sex diferit, care nu se află într-un grad de rudenie apropiat. Cei care doresc să se căsătorească trebuie să facă dovada unui botez valid și să arate că au îndeplinit condițiile prevăzute de stat, pentru încheierea căsătoriei civile.

Preoții din bisericile ortodoxe recomandă ca persoanele care urmează să se căsătorească să citească câteva rugăciuni pentru a avea viață bună împreună și o căsnicie fructuoasă. Aceste rugăciuni sunt: Acatistul Sfântului Anton, rugăciunea către Sfântul Efrem, Acatistul Sfântului Spiridon.

Rugăciunea către Sfântul Efrem cel Nou – cea mai puternică rugăciune pentru căsătorie

Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou este considerat ocrotitorul familiei și al celor aflați în nevoie. Aceasta este cea mai puternică rugăciune pentru căsătorie. Rostește-o în fiecare zi pentru a avea parte de o căsnicie fericita și roditoare.

”Sfinte Mare Mucenice Efrem, tinerei care se rugase ție să poată întemeia o familie, i-ai spus în vis: Te voi ajuta să fii alături de cel pe care îl vrei. Și cuvântul tău s-a adeverit, căci tânărul pe care îl iubea, a cerut-o și a luat-o de soție. Știind aceasta, și văzând grabnicul tău ajutor, având și eu dorința de a purta crucea căsătoriei, te rog sa mă ajuți, să găsesc perechea potrivită, alături de care să înfrunt marea vieții acesteia. Ajută-mă, Sfinte Efrem, să fac alegerea cea bună, pentru ca nunta mea să fie binecuvântată de Dumnezeu. De multe ori ispita singurătății mi-a rănit inima. De multe ori diavolul deznădejdii ori al desfrânării a lovit în poarta sufletului meu. Ferește-mă de o alegere greșită! Ferește-mă de minciuni, de răutate, de desfrâu. Să nu mă înșele frumusețea cea degrab trecătoare. Ci să caut mai ales frumusețea sufletească. Să nu mă orbească dragostea pătimașă. Nici să nu mă biruie patimile și poftele. Luminează-mi mintea să nu alerg după averi pământești, ci să caut mai ales bogăția duhovnicească. Mintea mea este nepricepută și slabă, izbăvește-mă, Sfinte, cu rugăciunile tale, de neputințele care mă apasă. Dăruiește-mi înțelepciune și răbdare. Luminează-mi mintea să alerg la spovedanie ori de câte ori umbra păcatului va tulbura mintea mea, mai înainte ca gândul murdar să devină faptă. Iar dacă îmi este mai de folos să duc mai departe crucea singurătății, ajută-mă să rabd fără să cârtesc. Iar de va fi voia lui Dumnezeu să ajung să îmi întemeiez o familie, ajuta-mă, Sfinte, aceasta să fie prilej pentru a mulțumi lui Dumnezeu în fiecare zi. Și roagă-L pe Hristos Dumnezeu ca la vreme potrivită, să-mi dăruiască, copii credincioși și sănătoși, care să ducă o viață curată și sfântă. Amin!”

De ce este bine sa citim rugăciuni în vreme de neliniște

De-a lungul vieții, din cauza lipsei banilor, ori din cauza locului de muncă, a problemelor de sănătate oria diferitor persoane ce ne înconjoară, orice persoană adună în suflet stres și neliniști de toate feluri care-l fac să nu mai ducă o viață atât de împăciuitoare. Însă, pentru a avea parte de un somn liniștit și zile fără gânduri negre există rugăciuni pe care dacă le rostești te ajută să scapi de tot ce este negativ în viața ta.

Stresul și neliniștea adunate în suflet și în gând sunt cele mai toxice două lucruri din viața oricărui om. Fie că avem o zi rea din cauza job-ului sau a anumitor oameni, grijile, nefericirea și chiar depresia pot fi semne că am atins un nivel maximum al stresului.

Pentru asta, ca de altfel pentru orice lucru din viață, există rugăciuni pe care dacă le rostești, viața ta va căpăta o altă perspectivă. Credința și voința îți vor reda zâmbetul pe buze și liniștea pe buze într-o societate care a devenit mai mereu pe fugă, gata să nu privească în stânga ori în dreapta pentru a da o mână de ajutor celui de lângă el. De asemenea, și cele 5 rugăciuni pentru căsătorie te pot ajuta atunci când ești într-un impas.

Adauga un comentariu