Magazin

Cele mai inovative dispozitive și sisteme de stocare a paleților în orice organizație de depozitare

Publicat: 09 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai inovative dispozitive și sisteme de stocare a paleților în orice organizație de depozitare

Stocarea paleților în depozite trebuie să se facă corect,întrucât acesta este unul din cele mai importante condiții, atât pentru siguranța angajaților, cât și pentru durabilitatea echipamentelor. Aceste suporturi speciale,care au denumirea de paleți, sunt utilizate în transport, manipulare și depozitarea diferitelor produse. Managerii de depozite au nevoie de aceste containere de transport pentru că sunt practice, eficiente și ușor de utilizat. Ele se așază ușor pe orice sistem de transport și asigură integritatea maximă a produselor transportate.

Conform specialiștilor, 30-60% din costul final al unui produs este reprezentat de costul depozitării, procesării și livrării către consumator. Având în vedere acest aspect, managerii de depozite acordă o atenție deosebită organizării muncii depozitului, pentru a face posibile economii de costuri. Acestea sunt realizabile dacă organizarea muncii se realizează în mod optim, respectiv dacă se alege cel mai potrivit sistem de depozitare.

În prezent, sunt folosite rafturi pentru palețiși echipamente de ridicat care au avantaje incontestabile:https://rafturionline.ro/ro/rafturi-metalice. Echipamentele de ridicat sunt destinate manipulării și depozitării încărcăturii paletizate.

Depozitarea paleților este realizată în mod eficient pe rafturi ce permitun mod de stocare lateral. Iată ce avantaje apar:

  • În primul rând greutatea paleților încărcați pe rafturile metalice poate varia
  • Sistemele de rafturi au structura robustă, de calitate superioară, oferă un spațiu optim de depozitare și au o stabilitate sporită
  • Produsele care sunt stocate pe rafturi vor fi lizibile și accesibile oamenilor din depozit, pentru diferite operațiuni, cum ar fi de exemplu cele de inspecție, contabilitate, sortare, inventar
  • Rafturile sunt ușor integrate în orice tip de depozit, indiferent de dimensiunea acestuia
  • Condițiile de depozitare sunt pe deplin conforme cu cerințele legii, sunt respectate toate regulile de siguranță (ex. cele de incendiu).

În ultimii 2-3 ani, marile companii occidentale au investit sume uriașe de bani în inovații. Ele și-au dorit tehnologii noi care oferă o execuție mai sigură, mai convenabilă și mai precisă a operațiunilor. Iată câteva dispozitive de ultimă generație:

Robotul pentru sarcini grele

Conform celor de laaircargonews.com, la sfârșitul anului 2019, DB Schenker a testat un robot de depozit, ca fiind parte a unui proiect pilot în centrul său de distribuție din Leipzig. A încercat modernizarea tuturor echipamentelor, folosirea de mașini de Inteligență Artificială (AI) la activitățile depozitului, care tolerează perfect sarcinile grele(de până la 800 kg) și care fac mai puține greșeli decât oamenii.

Roboții au un sistem de percepție vizuală, se deplasează liber în depozit, realizând manevre între echipamente. Despre ei s-a spus că sunt foarte eficienți și reprezintă o soluție fiabilă în automatizarea proceselor logistice în depozite. Ei pot prelua sarcinile unor lucrători, care pot fiangajați apoiîn alte posturi, unde să realizeze sarcini mai complexe.

Ochelari inteligenți

Un alt dispozitiv de logistică care ar putea fi folosit de personalul din depozit este Google Glass. Acesta este un dispozitiv care a intrat pe piață și care a produs mult entuziasm utilizatorilor. Ochelarii inteligenți pot realiza videoclipuri în timp ce utilizatorul conduce, sau pot seta o rută de destinație. Ochelarii facilitează navigarea, mâinile angajatului fiind libere să manipuleze obiectele de pe rafturile depozitului. Despre Google Glass s-a spus că au o aplicație specială ce poate reduce numărul de erori cu 12% și poate crește eficiența și viteza de selecție a produselor cu 15%.

Dronele pentru paleți de mărfuri

UVL Robotics acreat drone ce pot fi utilizate pentru controlul paleților de mărfuri din depozite. Prin folosirea dronelor se pot manipula până la 40.000 de paleți în cel mult 20 de ore. Aceste tehnologii avansate permit cu siguranță utilizarea mult mai eficientă a timpului în orice depozit, în ziua de azi. „Sunt o alternativă sigură, rapidă și precisă la metodele tradiționale de gestionare a stocurilor”, spun cei de la UVL Robotics.

Adauga un comentariu