Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cele mai interesante aplicații pe bază de inteligență artificială, toate se pot testa gratuit

Cele mai interesante aplicații pe bază de inteligență artificială, toate se pot testa gratuit

17 apr. 2024, 15:39,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Dacă te plictisești sau ești curios să vezi puterea AI-ului, am găsit câteva dintre cele mai interesante și distractive aplicații cu inteligență artificială. Acestea nu doar te ajută atunci când ai nevoie de o informație, ci pot fi și o sursă de divertisment în zilele plictisitoare.

Aplicațiile cu inteligență artificială devin tot mai răspândite pe telefoanele mobile, apărând în fiecare zi altele noi, iar cele existente sunt mereu îmbunătățite. De-a lungul anilor, s-a observat că multe dintre aceste aplicații nu sunt disponibile. Totuși, acest trend a început să se schimbe, ele devenind o parte importantă a vieții noastre cotidiene.

ChatGPT rămâne lider de piață

Aplicația cu cea mai rapidă creștere din toate timpurile, produsă de OpenAI, fondată de Greg Brockman și Ilya Sutskever, a apărut în perioada pandemiei ca primul AI destinat populației. Interfața sa simplă de utilizat și prețul inexistent au făcut ca această interfață să fie una dintre cele mai populare din lume. Dacă în anii trecuți pentru a folosi Chat GPT trebuia să deschizi OpenAI într-un browser, ceea ce era de multe ori mai greu pe smartphone decât pe laptop sau PC, acest lucru s-a schimbat acum. Cei interesați de AI de la ChatGPT pot descărca aplicația pentru smartphone, aceasta fiind compatibilă atât cu sistemele de operare Android, cât și iOS.

O altă aplicație foarte bună, atât pentru studenți sau elevi care se simt în impas de idei, este WOMBO Dream. Această aplicație se concentrează pe abilitatea sa de a genera artă sau imagini doar prin introducerea unor cuvinte cheie. WOMBO Dream este alegerea perfectă dacă doriți să experimentați și să testați limitele AI chiar pe smartphone-ul vostru. De asemenea, mai are câteva avantaje pe care ChatGPT nu le are, și anume că puteți modifica o poză pe care deja o aveți salvată în telefon și să controlați cât de mult să controleze AI-ul fotografia.

Alte aplicații ce se folosesc de inteligență artificială

Murphy este de asemenea o aplicație foarte interesantă de folosit. Aceasta se ocupă cu generarea de vorbire, folosind textul Murf, acesta reproduce vocea umană pentru a suna cât mai realistic posibil textul tău. Murf permite oricui să convertească textul în vorbire, de asemenea având funcția de dictare sau creare a unei voci personalizate. Această aplicație oferă o mulțime de opțiuni de personalizare pentru a vă ajuta să creați cele mai bune voci cu sunet natural, având deja în colecție zeci de voci din care puteți alege.

O altă aplicație AI interesantă este Replika. Aceasta este o aplicație AI sub formă de chat bot care îți poate deveni partener în discuții, fiind programat să aibă discuții cât mai naturale cu tine. Este o aplicație destul de distractivă în care îți poți pierde timpul dacă te plictisești, testând capacitățile și cunoștințele acestui robot.

Be My Eyes este o aplicație care merită menționată, fiind formată dintr-o comunitate globală de voluntari care ajută persoanele nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere să își îndeplinească sarcinile zilnice care pentru noi ar părea floare la ureche. Aceasta se folosește de ChatGPT pentru a recunoaște obiectele și lucrurile din jurul tău, iar dacă nu poate face acest lucru, atunci va apela la un voluntar real care te va ajuta să te deplasezi sau să te orientezi atunci când AI-ul nu face față.

Acestea sunt unele dintre cele mai interesante aplicații cu inteligență artificială pe care le poți descărca pe telefonul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *