International

Celebrul „Cartier Roșu” din Amsterdam s-a redeschis

Publicat: 03 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Celebrul Cartier Roșu din Amsterdam s-a redeschis
Celebrul "Cartier Roșu” din Amsterdam

Celebrul „Cartier Roșu” din Amsterdam s-a redeschis după o lungă perioadă în care a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus, însă lucrătorii sexuali și clienții trebuie să respecte noi reguli pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus, relatează The Guardian.

„Cartier Roșu” din Amsterdam s-a redeschis

Olanda a închis toate bordelurile la jumătatea lunii martie și plănuise să le mențină închise până în septembrie. În urma scăderii numărului de noi cazuri, însă, guvernul a decis redeschiderea lor mai devreme.

Lucrătoarele sexuale trebuie, însă, să verifice dacă clienții lor suferă de simptome ale COVID-19 dar și să ia măsuri de prevenție, precum dezinfectarea mâinilor și renunțarea la săruturi sau alt tip de contact „față-la-față”, acestea din urmă fiind interzise conform noilor reguli. Toate obiectele atinse de clienți trebuie, de asemenea, dezinfectate.

Felicia Anna, o româncă de 34 de ani care lucrează în Cartierul Roșu spune că „se simte bine” să fie din nou la muncă. Femeia, care este și șefa unui sindicat al lucrătoarelor sexuale din Amsterdam, spune că mulți dintre cei care lucrează în acest domeniu au trecut prin dificultăți financiare pe perioada pandemiei.

„Sunt rezervată total pentru ziua de miercuri”, spune Foxxy, lucrătoare sexuală și activistă la un ONG din Amsterdam.

Olanda a legalizat prostituția în anul 2000

Olanda a legalizat prostituția în anul 2000, iar lucrătorii sexuali trebuie să se înregistreze la camera de comerț și să plătească taxe pentru activitatea lor. În jur de 7000 de persoane lucrează în acest domeniu, în Amsterdam, conform datelor oficiale.

Tururile turistice ghidate în Cartierul Roşu din Amsterdam, Olanda, vor fi interzise, ca parte a acţiunilor de a reduce afluxul de vizitatori în centrul istoric al oraşului, dar şi pentru că arată lipsa de respect faţă de persoanele care oferă servicii sexuale în mod legal, potrivit The Guardian.

„Nu mai este permis, în epoca aceasta, că persoanele care oferă servicii sexuale să fie privite ca o atracţie turistică”, a declarat Udo Kock, consilier municipal.

Rezultatele unui sondaj recent au arătat că 80% dintre persoanele care oferă servicii sexuale spun că faptul că turiştii se „holbează” la ele le afectează negativ afacerile, iar consilierii municipali au sugerat anul trecut să mute acest cartier în altă parte a oraşului.

Numărul turiştilor care vin în Amsterdam – un oraş cu 850.000 de locuitori – a crescut la 19 milioane în 2018, iar primarul Femke Halsema spune că cifră va creşte la 29 de milioane până în 2025.

Centrul istoric al oraşului a devenit de nelocuit, spun rezidenţii.

Interdicţia va intra în vigoare de la 1 ianuarie şi va viza tururile ghidate plătite şi gratuite, care, potrivit municipalităţii, au un „efect magnetic” asupra numărului de vizitatori.

Numărul maxim de persoane permis pentru tururile ghidate în restul centrului oraşului va fi redus de la 20 la 15, iar ghizii vor avea nevoie de un permis special şi vor monitoriza cu stricteţe comportamentul turiştilor.

Autorităţile locale au luat deja câteva măsuri pentru a reduce aglomeraţia şi problemele provocate de turişti în centrul istoric şi mai ales în Cartierul Roşu. De exemplu, străzile sunt închise în nopţile aglomerate, pentru a fi curăţate, în timp ce persoane desemnate special îndruma vizitatorii pe alte trasee.

Adauga un comentariu