Actualitate

Celine Dion și-a anulat toate concertele programate până anul viitor. Artista suferă de o boală extrem de rară

Publicat: 30 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Celine Dion și-a anulat toate concertele programate până anul viitor. Artista suferă de o boală extrem de rară
Celine Dion face zilnic terapie fizică însă are dureri foarte mari

Faimoasa artistă de talie internațională Celine Dion și-a anulat toate concertele programate până în 2024, din cauza problemelor de sănătate. În urmă cu ceva timp, interpreta a fost diagnosticată cu o afecțiune foarte rară și gravă totodată. Potrivit unor surse din echipa ei, Celine Dion se află sub tratament însă are dureri foarte mari.

Celine Dion și-a anulat toate concertele programate până în 2024

Celine Dion nu va mai susține niciunul din concertele pe care le avea programate în Europa, până în aprilie 2024, din cauza problemelor de sănătate. Artista a fost diagnosticată cu o boală rară, care afectează una dintr-un milion de persoane. Afecțiunea de care suferă aceasta se numește sindromul persoanei rigide sau sindromul omului înțepenit.

Un comunicat al organizatorilor turneului Courage World Tour, citat de AFP, anunță că Celine Dion își anulează peste 40 de concerte pe care le avea programate în Europa, până în aprilie 2024. Reprezentanții ei au anunțat că solista contină tratamentul pentru afecțiunea neurologică de care suferă.

După comunicatul emis în urmă cu câteva zile, surse din echipa artistei au declarat pentru CNN că „probabil nu va mai concerta niciodată”. „Are dureri mari, face zilnic terapie fizică”, a spus persoana respectivă, pentru CNN.

În decembrie 2022, Celine Dion a publicat pe rețelele sale sociale un filmuleț în care anunța diagnosticul cumplit care i-a dat viața peste cap. Stiff Person Syndrom sau sindromul omului rigid este boala de care suferă Celine Dion, o tulburare neurologică extrem de rară, care afectează o persoană la un milion.

Ce a spus Celine Dion despre afecțiunea de care suferă

Într-un mesaj video publicat pe reţelele sale sociale, Celine Dion a explicat atunci că este victima unei „tulburări neurologice rare” care provoacă „spasme” şi dificultăţi la nivelul corzilor vocale.

„Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să ajung în fața voastră. Îmi este tare dor de voi și abia aștept să fiu pe scenă și să vă vorbesc față în față. După cum știți, întotdeauna am fost ca o carte deschisă, dar până acum nu am fost pregătită să spun nimic. Acum sunt. De mult timp mă confrunt cu probleme de sănătate și a fost foarte dificil pentru mine să înfrunt această provocare și să vorbesc despre tot prin ceea ce am trecut.

Recent, am fost diagnosticată cu o boală neurologică foarte rară, numită Stiff Person Syndrom, care afectează cam o persoană la un milion. Acum știm că aceasta a cauzat toate acele spasme pe care le aveam. Din nefericire, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele cotidiene. Uneori am probleme când merg, alteori îmi afectează corzile vocale ca să mai pot cânta așa cum o făceam.

Mă doare să vă spun… Nu voi fi gata să reiau turneul în Europa, în luna februarie. Dar am alături de mine o echipă senzațională de medici, iar ei fac tot posibilul că să mă fac bine. Și pe copiii mei minunați, care mă susțin și îmi dau speranță. Lucrez din greu cu terapeutul meu de sportiv, zi de zi, pentru a-mi recăpăta forța și capacitatea de a fi din nou pe scenă. Dar, trebuie să recunosc că este o luptă”, a mărturisit, cu ochii în lacrimi, Celine Dion.

Tags:
Adauga un comentariu