Prima pagină » International » Centralele pe gaz vor fi interzise. Se dau bani de la stat pentru pompele de căldură
Centralele pe gaz vor fi interzise. Se dau bani de la stat pentru pompele de căldură

Centralele pe gaz vor fi interzise. Se dau bani de la stat pentru pompele de căldură

06 aug. 2024, 08:00, 6 ,
în International

Centralele pe gaz vor fi interzise. În SUA a fost adoptată legea care include un pachet de măsuri privind schimbarea climatică, asistenţa medicală şi fiscalitatea. Legea aduce o mulțime de beneficii pentru gospodăriile americane, în special familiilor cu venituri mici. Un beneficiu major îl reprezintă subvențiile pentru instalarea unei pompe de căldură. Iată în ce condiții se dau bani de la stat pentru pompele de căldură.

Centralele pe gaz vor fi interzise

IRA (Legea de Reducere a Inflației) aduce numeroase beneficii americanilor. Autoritățile oferă cetățenilor bani pentru instalarea pompelor de căldură. IRA oferă până la 2.000 USD în credite fiscale proprietarilor de case care instalează o pompă de căldură, reducând costurile de instalare la jumătate. Pentru cei dintr-o gospodărie eligibilă cu venituri mici, există o posibilă reducere de până la 8.000 USD.

Pentru a obține o pompă de căldură și a renunța la sistemele tradiționale în ceea ce privește eficiența energetică, și de a profita de toate stimulentele financiare pe care IRA le oferă, americanii trebuie să consulte piața de pompe de căldură a EnergySage.

Pompele de căldură nu generează căldură, în schimb, o mută, din exteriorul casei la interior sau invers. Acest lucru le permite să furnizeze mai multă energie termică decât cantitatea de energie utilizată pentru a le exploata. Treptat, se dorește eliminarea centralelor pe gaz.

Reguli UE pentru energie verde

UE va interzice centralele pe gaz și cărbune, iar proprietarii de locuințe vor fi nevoiți să găsească soluții alternative, fie se branșează la sistemul de încălzire centralizat dacă există, fie investesc în surse de energie regenerabilă.

Politicile Uniunii Europene nu se aplică numai în România. UE dorește ca orice clădire nouă, începând cu 2030, să aibă emisii zero și să-şi asigure consumul de energie din surse regenerabile. Clădirile publice ar trebui să-şi pună panouri solare, acolo unde se poate. Dacă este posibil din punct de vedere tehnic și economic, țările Uniunii vor trebui să introducă treptat utilizarea panourilor solare în clădirile publice și nerezidențiale, în funcție de dimensiunea lor, și în toate clădirile rezidențiale noi până în 2030. Statele membre trebuie să adopte măsuri pentru a decarboniza sistemele de încălzire și a elimina treptat combustibilii fosili din instalațiile de încălzire și răcire. Obiectivul este eliminarea completă a centralelor termice pe bază de combustibili fosili până în 2040. Începând cu anul 2025, montarea de panouri solare pe acoperișuri trebuie să devină obligatorie.

Țările au la dispoziţie două luni pentru a răspunde Comisiei Europene şi pentru a remedia deficienţele constatate. UE îi îndeamnă pe cetățeni să recurgă la credite ipotecare pentru renovarea clădirilor, a firmelor și a locuințelor personale, ținând cont de standardele de performanță energetică. Statele membre UE vizate de procedura de eficientizare energetică sunt România, Bulgaria, Grecia, Lituania, Malta, Portugalia și Slovenia, deoarece nu au raportat progresele înregistrate în materie de performanţă energetică pentru clădiri ecologice.

Există diverse cerințe aplicabile clădirilor „verzi”, incluzând:

Eficiență energetică: Clădirile trebuie să îndeplinească anumite standarde de eficiență energetică pentru a reduce amprenta lor de carbon.

Conservarea apei: Sistemele de reducere a consumului de apă trebuie să fie integrate în clădiri.

Managementul deșeurilor: Programele de reducere a cantităților de deșeuri trebuie să fie implementate în timpul procesului de construcție, iar clădirea trebuie să fie echipată cu sisteme de colectare selectivă după finalizare.

Calitatea aerului: Clădirile trebuie să dispună de sisteme eficiente de ventilare, iar utilizarea materialelor toxice în construcție este interzisă.

Sustenabilitatea locației construite: Clădirea trebuie să aibă un impact minim asupra mediului înconjurător.

Comentarii
  • vise umede verzi
    intre timp in lumea reala…

  • R E A L I T A T E A

    Să nu ne dea exemplu educația și civilizația de acolo! Plin de droguri, drogați, dezaxați, iar ei tâlhăresc o lume întreagă. Putem lua drept exemple cultura și civilizația altor țări, nicidecum de acolo !

  • Ce pompe de căldură, la noi o să se dea subvenții pentru pompe funebre.

  • Cantecul asta de lebada il aud de 30 de ani,e un mare kkt ptr fraierii care pun botu la aburelile astea de stiri!

  • Cand am citit ce spune UE mi s-a parut ca am pus-o pe nevata-mea sa vorbeasca despre tehnica .

  • Bă ciumete care ai scris rahaturile astea la comandă –păi romănica nu e în sua de ne propaghezi condițile de acolo noi cei din landu gogowernatorului eșuat și a dottorilor ăăă hhh ăăă și ciordaci nu le avem –așa că linge la alt wc–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *