International

Centrul oraşului Sidney va intra în lockdown din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID-19

Publicat: 25 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Centrul oraşului Sidney va intra în lockdown din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID-19
Părțile centrale ale celui mai mare oraș din Australia, Sydney, vor intra sâmbătă într-un al doilea blocaj

Peste un milion de oameni din suburbiile centrale și estice ale orașului Sydney, inclusiv plaja Bondi, vor fi închiși după ce în zonă s-a înregistrat un număr mare de persoane infectate cu COVID-19. Orașul australian se luptă pentru a ţine în frâu un focar al variantei Delta extrem de infecțioase.

Oficialii au raportat vineri 17 cazuri noi a variantei Delta, ducând numărul total la 65 de cazuri. la nivel mondial tot mai multe state anunță că adoptă măsuri restrictive din cauza apariției acestei tulpini.

Este pentru prima dată când orașul intră în lockdown în 2021

Este primul blocaj din cel mai mare oraș din Australia din decembrie. Țara a menținut în mod constant rate foarte mici de transmisie Covid. Lockdown-ul va afecta centrul oraşului dar şi mai multe suburbii din interior dar şi cele de pe plaja din est.

„Nu vrem să vedem această situație să persiste săptămâni întregi. Am dori să vedem această situație să se termine mai devreme decât mai târziu”, a declarat premierul Gladys Berejiklian din New South Wales.

Ea a adăugat însă că experții medicali credeau că pentru moment este necesar doar un blocaj direcționat, scutind orașul mai larg de închidere. De sâmbătă, rezidenții, precum și persoanele care lucrează în zonele afectate vor trebui să rămână acasă, cu excepția motivelor esențiale. Blocarea va fi aplicată până pe 2 iulie.

Sydney se confruntă cu cea mai mare creștere a cazurilor de COVID-19

Conform datelor existente, în zona în care este instaurat lockdown-ul vor fi interzise călătoriile iar alte state din Australia au blocat de asemenea sosirile din Sydney.

Focarul actual din Sydney marchează cea mai semnificativă creștere a transmisiei Covid din decembrie. În cea mai mare parte a anului, localnicii nu s-au bucurat de aproape nicio restricție asupra vieții de zi cu zi.

Grupul de infecții a apărut în urmă cu doar o săptămână în Bondi, faimoasa suburbie de pe plajă, dar de atunci s-a răspândit în centrul orașului și la marginile sale de vest. Australia a adoptat măsuri stricte de închidere a frontierei și de carantină din martie 2020 pentru a menține virusul în afara țării.

Cu toate acestea, tulpini foarte infecțioase ale virusului – cum ar fi variantele Delta și Alpha – şi-au făcut simţită prezenţa în țara insulară.

Israelul se confruntă cu aceeași problemă în contextul răspândirii variantei Delta

Începând de astăzi, 25 iunie 2021, în Israel s-au luat mai multe măsuri restrictive. Autoritățile israeliene se confruntă cu apariția tulpinei indiene intitulate Delta. Altfel spus, în Israel va reveni obligativitatea purtării măștii de protecție în interiorul spațiilor publice.

„Din cauza creşterii numărului de infectări, Ministerul Sănătăţii a anunţat că începând de astăzi, 25 iunie, la prânz (09:00 GMT), vor fi necesare măştile în toate locurile care nu sunt la exterior, cu excepţia locuinţelor”, a precizat ministerul  Sănătății într-un comunicat.

O altă îngrijorare a autorităţilor sanitare din Israel se referă la apariţia unei boli rare de sânge în rândul unor persoane vaccinate. Aceştia au făcut un studiu prin care s-a constatat faptul că au fost semnalate 4 cazuri de în doar o lună, media fiind de 2-3 pe an.

Adauga un comentariu