National

Centrul Ploieștiului devine platou de filmare pentru „Ocolul Pământului în 80 de zile”, romanul lui Jules Verne

Publicat: 29 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Centrul Ploieștiului devine platou de filmare pentru Ocolul Pământului în 80 de zile romanul lui Jules Verne

Centrul Ploieştiului s-a transformat în platou de filmare pentru celebrul roman al lui Jules Verne, „Ocolul Pământului în 80 de zile”. Producătorii au ales mai multe locuri din România pentru a filma unele dintre scenele serialului ce va fi ecranizat anul viitor. Urmează ca după Ploieşti, echipele de filmări să ajungă şi în Capitală.

Zeci de camioane şi rulote au fost amplasate în curtea Palatul Culturii din Ploieşti, folosit pentru a turna scene care în film sunt atribuite New York-ului şi Parisului. În interior au fost reproduse decorurile pentru sala de aşteptare şi tonetele de bilete ale Marii Gări Centrale din New York de la 1872.

Producătorii au colaborat cu echipe de filmare româneşti, declarându-se încântaţi de deschiderea şi ospitalitatea localnicilor.

„România este o alegere minunată datorită varietăţii arhitecturale, peisajelor. Echipa de filmare excepţională de aici a reprezentat un plus pentru noi”, au declarat producătorii.

Rolul exploratorului Phileas Fogg, care, în urma unui pariu revoltător, își asumă provocarea de a înconjura globul în 80 de zile, este jucat de David Tennant („Broadchurch”, „Dr. Who”), un actor scoțian de televiziune, cinematografie și teatru, care a mai jucat, printre altele, într-un film din seria „Harry Potter”.

Rolul valetului Passepartout este interpretat de starul francez în devenire Ibrahim Koma („Je Suis Daddy”, „Mother is Wrong”). Fogg mai este însoțit în aventura sa de jurnalista aspirantă Abigail Fix, interpretată de Leonie Benesch („The Crown”).

Nouă ecranizare a celebrului roman al lui Jules Verne ”Ocolul pământului în 80 de zile” este realizată de Netflix, partea română a producției fiind reprezentată de Castel Film.

Adauga un comentariu