Local

Centură de trafic ușor în jurul municipiului Iași. Lucrări pe 73 de kilometri din drumurile județene de lângă oraș

Publicat: 11 mart. 2021
Costel Alexe, președintele CJ Iași, alături de Ciprian Ciucan, directorul DJADP Iași
Proiectul unei centuri de trafic ușor în jurul municipiului Iași prevede reabilitarea drumurilor județene pe o distanță de 73 de kilometri, lucrările urmând a fi derulate de CJ Iași prin fonduri europene

Consiliul Județean Iași pregătește un proiect legat de modernizarea mai multor drumuri județene din jurul orașului. Conducerea instituției a luat la pas drumurile județene incluse în proiectul centurii ocolitoare a municipiului Iași, proiect de 45 de milioane de euro din fonduri europene

Un proiect derulat la vârful Consiliului Județean (CJ) Iași ar urma să fie implementat până la finalul actualului mandat. Proiectul unei centuri de trafic ușor în mai multe comune din jurul municipiului Iași va fi derulat cu fonduri europene. Lucrarea cuprinde 7 artere gestionate de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași și care pot fi refăcute prin acest proiect. Recent, conducerea CJ Iași a fost pe teren, pe toate cele 7 artere, pentru a vedea stadiul acestora.

Proiect pentru centura de trafic ușor din drumuri județene

Traseul centurii ușoare a municipiului Iași va cuprinde DJ248B Vânători – Lețcani (16,32 km), DC26B Lețcani- Voinești (16,573 km), DJ 248A Voinești (2,21 km), DJ 248F Voinești- Mânjești- Budești (6,007 km), DJ 248C Budești (10,486 km), DJ 248D Ciurea – Bârnova – Tomești – Holboca (19,069 km), dar și DJ 249 A limita mun. lași – Holboca- intersecție DJ 248D (2,415 km). Costel Alexe, președintele CJ Iași, a menționat că prin acest proiect se dorește și conectarea localităților din zona metropolitană și nu numai la oraș.

„Suntem județul cu cel mai mare număr de locuitori, peste un milion. Peste un milion de ieșeni care trebuie să poată ajunge ușor și în siguranță în orice punct din județ. Conectarea este un lucru esențial pentru dezvoltarea comunităților. Unul dintre obiectivele foarte clare pe care noi, această administrație liberală, ni le-am stabilit, este să îmbunătățim accesibilitatea orașelor, comunelor din zona metropolitană. Ne dorim să îmbunătățim și transportul spre comunele îndepărtate, astfel încât să dăm șansa județului la o dezvoltare reală”, a menționat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Proiect de 45 de milioane de euro la CJ Iași

Centura respectivă cuprinde 8 localități. Proiectul a fost derulat în mandatul trecut, însă a fost utilizat electoral de fosta conducere a CJ Iași. Administrația actuală a CJ Iași susține că investiția trebuie dusă până la capăt pentru a conecta comunele din jurul municipiului cu Iașul.

„Am făcut un tur al celor 8 comune incluse în proiectul centurii ușoare de ocolire a municipiului Iași. Proiectul este propus spre reabilitare și modernizare. Am discutat la fața locului cu primarii comunelor și colegii mei din aparatul executiv asupra stadiului proiectului și cum putem valorifica dezvoltarea infrastructurii în acord cu dezvoltarea fiecărei comunități. Prin acest proiect urmează să asigurăm modernizarea mai multor tronsoane de drum cu o lungime totală de 73,081 kilometri pentru a asigura și conectivitatea la rețeaua TEN-T”, a mai spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Scandal pe o porțiune din centura de trafic ușor a municipiului

Proiectul a fost prins în mijlocul unui scandal în mandatul anterior. În proiectul pentru centura municipiului Iași se regăsește și un drum de 16,573 de kilometri. Este vorba despre DC 2613 Lețcani – Voinești. Drumul cuprinde intrarea din DN28- Cogeasca- Cucuteni- Scopoșeni- Horlești- Lungani- Voinești intrare în DJ248A. Drumul este administrat de Primăria comunei Lețcani, iar fosta conducere a CJ Iași l-a prins în proiect fără să întrebe și autoritatea locală. Pe drumul respectiv au apărut și alte probleme cu un constructor care și-a bătut joc de proiect. Abia recent Primăria comunei Lețcani a decis să dea drumul la CJ Iași în administrare pentru ca centura de trafic ușor să poată fi demarată.

Comentarii
 • Mai stie cineva ceva de dosarul penal si cercetarea penala a lui Costel Alexe legat de tabla aia ruginita ? Nu mai intreb de chestea (cca. 300 m3), aici mai mult a fost un zvon din partea presei.

 • Kostel face centura iașului prin mijlocul satelor vînători-horlești și bogonos unde circulă tiruri de mare tonaj distrugînd casele sătenilor prin trepidațile de teren cînd trec tirurile la 2-3 metri de casa săteanului——cine plătește reparațile caselor dacă nu se dărîmă dim cauca trepidaților

 • ALEXE TABLĂ- la PUSCARIEEEEE lasă proiectele furate de la PSD . Ia și te bate la București pentru A8 nesimțitu-le ca asta ai promis cu Orbán și Iohanis. Ați nenorocit Iasul ,ați omorât Sputalul de COVID,ați distrus PPP,ați primit ciuciu finantari pentru A8, ai umplut de sânge podul de la Ungheni ,vrei sa ii faci lui Nita la Uricani sosea de centura prin Cicoare ca sa aibă fecioara-su unde sa construiască …. LA PUSCARIEEEEEE JEGULEEEE!!!!!

 • Alexi, ci relatie ai matali cu juna moldovana di la tineretul pupil liberal donsoara aia blondă Anuta,doctoreasa de bisturie la spetal central,ha? cica vine des pi la matali si sta mult in berou si matali incui usa,di ci bre?

 • Domnu Alexe ati luat voturi de la ieseni ! Aduceti autostrada a8 mai repede ca Moldova se sufoca ! Ati promis , acum e timpul sa livrati ! Daca nu v a disparea si Pnl din sufletul nostru !

 • Sunteți răutăcioși, Alexis nas de pork reprezinta voturile ieșenilor. Iar de pușcărie va rog frumos sa uitați. Trebuie și el sa devina milionar, nu se știe ce vremuri vin!!!!!!

 • Costel Alexe a divortat de nevasta in Ajunul Craciunului sa isi protejeze averea de DNA, un om nevinovat nu ar face asta. Sa multumim PNLului si domnului Klaus Iohannis ca in Iasi avem cea mai corupta filiala PNL din tara cu primar si sef CJ urmariti de DNA. #RomaniaNormala

 • Si Alexe si Chirica, doi cercetati penal, ne tot minciunesc cu proiecte, in fiecate saptamana apare cu ceva nou!
  Sapt trecuta au facut asociatia, un ONG, care Alexe si Chirica sunt presedinti si vicepresedinti!
  In rest # vorbe, vorbe, vorbe
  De Munca De realuzari efectiv sa vedem si noi ceva, orice,,,,,, CAND???

 • As vrea sa stiu cum trec masinile prin Tomesti dinspre Paun ,acolo e si diferenta de nivel mare si soseaua se ingusteaza la o singura banda cind intri in Tomesti si ca sa o modifice trebuie facute poduri inlocuita reteaua de gaz ,nici in 2029 nu se face

 • Vrăjeală în capul Penalului Alexe… Ne crezi proști așa-i? Tu și Chirica trebuie să mergeți la pușcărie, ați distrus orașul ăsta… Chirica face petreceri în Piața Unirii la cafenea în separeu cu ușa închisă… Polițiștii nu știu nimic nu-i așa?

Adauga un comentariu