Coronavirus

Cercetătorii au descoperit o nouă mutație a coronavirusului. Boala poate dura până la 49 de zile

Publicat: 03 apr. 2020

Cercetătorii chinezi au descoperit o mutație a noului coronavirus în urma căreia poate rămâne în organismul unei persoane timp de aproape două luni de zile și să dezvolte o formă de boală cronică, relatează South China Morning Post.

Această formă mutant a coronavirusului a fost depistată la un bărbat de vârstă medie din China, care s-a vindecat de boală abia după 49 de zile, durată mult mai mare decât indicau datele despre CoVid-19 adunate de experți până în prezent, arată un raport al medicilor de la Universitatea Medicală a Armatei, din Chongqing.

Cercetătorii spun că virusul „a format o relație de simbioză cu pacientul”.

Bărbatul a dezvoltat o formă ușoară a bolii – doar cu febră și fără vreun alt simptom specific CoVid-19 – deși prezenta o cantitate ridicată de virus în organism.

Cu toate acestea, radiografiile arată că plămânii acestuia au fost afectați, prezentând o serie de leziuni care au dispărut la câteva zile după ce a fost internat în spital.

Pentru că organismul său nu a putut să elimine virusul, a avut nevoie de o transfuzie de plasmă de la pacienți vindecați de CoVid-19.

La două zile de la aplicarea acestui tratament, pacientul a ieșit negativ la testul de coronavirus.

Este cea mai lungă durată a bolii depistată la o persoană care a reușit să supraviețuiască infecției, spun specialiștii chinezi. În medie, pacienții se vindecă după aproximativ 20 de zile.

Comentarii
Adauga un comentariu