Actualitate

Ceremonia de decorare de către Președintele României, Klaus Iohannis, a unor medici și asistenți medicali cu prilejul Zilei Naționale a Ambulanței – LIVE VIDEO

Publicat: 28 iul. 2021
Ceremonia de decorare de către Președintele României Klaus Iohannis a unor medici și asistenți medicali cu prilejul Zilei Naționale a Ambulanței - LIVE VIDEO
Klaus Iohannis va semna demisia lui Florin Roman după ce se va întoarce în România

Președintele Klaus Iohannis a decorat, miercuri, 28 iulie, 42 de medici și asistenți cu ordinul sanitar în grad de cavaler și a vorbit despre personalul medical de Ziua Națională a Ambulanței.

„28 iulie, ziua care vă este dedicată, stă sub semnul sacrificiilor. Uneori obosiți, sunteți gata mereu să salvați oameni. Sunteți cei care duceți permanent o luptă epuizantă, contracronometru, care face diferența între viața și moarte.

În ultimul ani și jumătate, eforturile dumneavoastră au fost intensificate la maximum. Acum 18 luni, nimeni nu era pregătit pentru teribile perioadă care a urmat. Deși sunteți în prima linie, dumneavoastră v-ați făcut datoria cu profesionalism, dăruire și dragoste față de oameni. Ați reprezentat avanpostul, fiind primii în contact cu pacienții de COVID.

Dumneavoastră meritați respectul nostru. Mulți și-au pierdut viața și lor le omagiem amintirea.

Acest virus a făcut și continuă să facă victime. Trebuie să fim realiști, pandemia nu s-a încheiat”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că România trebuie să fie pregătită pentru un nou val al pandemiei și i-a îndemnat pe cetățeni să se vaccineze.

„Pandemia nu s-a încheiat. Vedem în multe țări o intensificare, așa-numitul val patru, și România trebuie să fie la rândul ei pregătită pentru a-i face față. Cea mai sigură cale pentru a încetini această pandemie rămâne vaccinarea și îi îndemn pe toți cei care nu s-au vaccinat încă să meargă cu încredere să se vaccineze, pentru că efectele benefice de protejare împotriva COVID-19 sunt certe și demonstrate. Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie, cu responsabilitate, la încheierea acestei grave crize sanitare.

O criză este un test de unitate. Lupta împotriva acestui virus agresiv ne-a pus și în fața unei alte lupte, cea cu dezinformarea, cu stigmatizarea, din păcate, inclusiv a personalului medical. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false este tocmai acela de a slăbi solidaritatea națiunii noastre. Să nu le permitem să facă așa ceva!”, a spus șeful statului.

Articol în curs de actualizare
Adauga un comentariu