National

Certificatul verde ar putea fi valabil doar 9 luni de zile. Ce schimbări vor apărea privind condițiile de călătorie

Publicat: 25 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Certificatul verde ar putea fi valabil doar 9 luni de zile. Ce schimbări vor apărea privind condițiile de călătorie
Călătoriile în UE ar putea fi făcute doar pe baza statului călătorului

Din anul 2022, vor apărea noi schimbări așa cum anunță Comisia Europeană. Modificările avea în prim plan valabilitatea certificatului verde și condițiile de călătorie.

Comisia Europeană urmează să vină cu propunerea, ca de la 1 ianuarie, statele membre să-și deschidă granițele pentru a primi din ce în ce mai mulți turiști.

Certificatul verde al persoanelor vaccinate cu schemă completă doar 9 luni

Comisia Europeană vine cu noi propuneri privind felul în care persoanele se vor raporta la pandemie în anul 2022. Astfel că, printre modificările ce se preconizează ca vor apărea, includ introducerea unui termen de valabilitate certificatului verde, astfel că, persoanele vaccinate cu schemă completă vor putea benefia de certificat doar 9 luni de zile de la rapel.

De asemenea, tot Comisia Europeană propune ca toate statele membre să aibi disponibilitatea de a primit mai mulți turiști, în condițiile în care aceștia ar fi vaccinați cu dozele aprobate de Organizaia Mondială a Sănătății.

Aceste lucruri vor urma să fie anunțate, astfel încât fiecare persoană să fie bine informată despre modificarea măsurilor din anul 2022.

Se schimbă condițiile de călătorie în UE

Se prevede eliminarea termenelor de zone verzi, galbene sau roșii, astfel că, toți călătorii vaccinați anti-COVID-19, să poată avea acces liber. Conform Comsiei Europene, această abordare ar fi una mai simplă și ar putea fi implementată de la data de 1 martie 2022.

Din această perspectivă, persoanele vor putea călători în funcție de condiția sa și nu de țara de origine. Cât despre țările care sunt non-UE, singura variantă pentru acestea este să continue campania de vaccinare, astfel încât rata inoculațilot să crească.

Italia introduce „super-certificatul verde”. Germania impune certificatul la muncă

În contextul numărului tot mai mare de infectări din Europa, țările încep să ia măsuri din ce în ce mai dure, pentru a încerca să protejeze populația, pentru creșterea ratei de vaccinare și pentru încercarea e a controla pandemia în general. Impunerea unor restricții mai dure sunt prezente în mai multe țări, precum carantina națională în Austria și Franța sau impunerea certificatului verde la locul de muncă și în mijlocul de transport în comun în Germania.

Italia a găsit metoda „super-certificatului”, care va avea o valabilitate din perioada 6 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022, cu posibilitatea de prelungire. Acesta este destinat doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, iar cu ajutorul lui aceștia pot avea acces la anumite activități, precum cele recreative.

Astfel că, s-a stabilit faptul că, de la 6 decembrie, în ceea ce pirvește utilitatea testului negativ, acesta va mai fi valabil doar pentru serviciu, în schimb pentru celelalte, va fi nevoie de „super-certificatul”. Mai exact, persoanele care nu sunt vaccinate sau trecute prin boală nu mai pot merge la niciun loc precum restaurante sau săli de sport.

Adauga un comentariu