Coronavirus

Germania introduce obligativitatea certificatului verde la locurile de muncă și în mijloacele de transport în comun

Publicat: 23 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Germania introduce obligativitatea certificatului verde la locurile de muncă și în mijloacele de transport în comun
Certificat verde de vaccinare

Începând de miercuri, certificatul verde devine obligatoriu în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, în Germania. Noile restricții au fost adoptate săptămâna trecută de parlamentul federal (Bundestag), în încercarea de a opri înmulţirea necontrolată a cazurilor de COVID-19.

Doar persoanele care s-au vaccinat, care au trecut prin boală dar și cele care au un rezultat negativ la un test COVID-19 efectuat cu cel mult 24 de ore înainte vor putea intra în metrouri și autobuzele urbane, în trenuri și avioane. Accesul la locul de muncă va fi și el restricționat în acest fel.

Autoritățile au anunțat că au luat măsuri pentru implementarea acestor măsuri. În schimb, recunosc că verificarea extinsă a certificatelor în transportul public este o sarcină dificilă.

Pe lângă măsurile adoptate la nivelul întregii țări, unele landuri germane au anunțat restricții suplimentare. De exemplu, unele regiuni din țară au luat măsuri pentru limitarea contactelor persoanelor care nu sunt imunizate, relatează agenția EFE.În Berlin, capitala țării, guvernul regional al oraşului-stat a înăsprit restricţiile aplicate nevaccinaţilor pentru accesul în spaţiile publice. Acestea nu vor avea acces în centrele comerciale, cu excepţia celor cu produse de primă necesitate.

În plus, și oamenii care s-au vaccinat vor avea acces în anumite spații doar dacă au și un test negativ. Această regulă se aplică pentru spațiile de divertisment și relaxare unde nu se poartă mască, de exemplu restaurante.

Controlorii companiei de transport public din Berlin, cu sprijinul oamenilor legii, vor face verificări aleatorii ale certifiatelor verzi. Persoanele care nu dețin astfel de documente vor fi date jos și amendate.

În schimb, spre deosebire alte landuri germane, Berlinul va organiza tradiţionalele târguri de Crăciun. Totuși, vor avea acces acolo doar persoanele care s-au vaccinat și cele care au trecut prin boală.

Evenimentele care strâng mulți spectatori, precum concertele sau partidele de fotbal, nu vor fi nici ele interzise, dar accesul va fi limitat.

Măsurile restrictive au fost impuse după ce numărul de noi infectări a crescut considerabil. În Berlin, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 3.262 de noi cazuri de COVID-19, iar multe spitalele au fost nevoite să anuleze intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente, fiind copleșite de noi internări.

În unităţile sanitare din capitala germană mai sunt libere la ATI doar 85 de paturi, a spus marți directorul spitalului berlinez St. Gertraudekrankenhaus. Acesta nu exclude ca în curând să se recurgă la trierea pacienţilor.

Noi restricții sunt în vigoare și în alte zone din Germania. În Bavaria, s-au închis barurile și cluburile, iar accesul la restul activităților recreative se face pe baza unui test de COVID-19 negativ, chiar și pentru oamenii vaccinați sau trecuți prin boală.

Totodată, numărul persoanelor în centrele comerciale este limitat, iar târgurile de Crăciun bavareze, faimoase, nu vor mai avea loc în acest an.

În Turingia sau Baden-Württemberg, autoritățile iau în cacul impunerea unor restricții de circulaţie pe timp de noapte. În Saxonia, această măsură este deja în vigoare.

În ultimele zile, Germania, o țară cu aproximativ 83 de milioane de locuitori, a înregistrat numere record de infectări. Rata de vaccinare este una dintre cele mai reduse din vestul Europei, de 68%.

Adauga un comentariu