Actualitate

Certificatul verde la locul de muncă ar urma să fie introdus în România, până la Crăciun

Publicat: 06 dec. 2021
un telefon ținut în mână. Pe telefon se poate vedea un cod pentru certificatul verde
Guvernul vrea să își asume răspunderea pe legea privind certificatul COVID-19 la muncă

Ședință decisivă a coaliției, luni, pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă. Liderii PSD-PNL-UDMR decid ce modificări vor face în această săptămână astfel încât certificatul verde la locul de muncă să fie introdus în România până la Crăciun.

Pe de o parte, social-democrații își doresc să deținem un certificat verde pe trei variante: dacă ai trecut prin boală, dacă te-ai vaccinat sau dacă te-ai testat, ceea ce înseamnă că social-democrații aleg și varianta propusă de parlamentarii AUR prin care cei testați pentru anticorpi să obțină un certificat verde dacă au un număr suficient de mare.

Pe de altă parte, liberalii spun că nu se poate acest lucru dat fiind faptul că pentru această măsură încă nu există dovezi concrete clinice și teste destule astfel încât să susțină această variantă. Totuși, ședința din seara aceasta ar trebui să tranșeze problema certificatului verde la locul de muncă, atât pentru cei care lucrează la stat, cât și pentru cei care lucrează la privat.

În ultima lună s-a discutat foarte mult pe amendamente și în fiecare săptămână a existat o amânare ba din partea PNL, ba din partea PSD. În această seară ar trebui să avem forma finală a proiectului astfel încât săptămâna aceasta să se lucreze pe comisiile care își dau raportul pe acest proiect de lege astfel încât până la finalul anului să avem și un vot final în plenul Parlamentului.

„E vorba de realizarea cadrulu legal care să permită introducerea unui certificat COVID în România ținând cont de anumiți parametrii ai situației epidemiologice când se introduce și când eventual se poate renunța la acest tip de certificat”, a declarat dr. Alexandru Rafila.

Adrian Streinu-Cercel: „Românii se poartă de parcă şi-ar dori să se infecteze”

Preşedintele comisiei de Sănătate din Senat, medicul Adrian Streinu Cercel avertizează că am putea să ne confruntăm cu un nou val de infectări, având în vedere că românii nu prea mai poartă mască şi se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze cu SARS-CoV-2.

„Anul 2022 ne va pune în situaţia să mai avem, foarte probabil, cel puţin la începutul anului, încă un val epidemic şi asta tot din cauza noastră, că nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, că nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem…

Trebuie să le aducem aminte că acest virus, SARS-CoV-2, uneori mai şi ucide, şi dacă nu îi ucide pe cei pe care i-a lovit îi lasă cu sechele pe o durată foarte lungă de timp”, a declarat vineri medicul Adrian Streinu Cercel, la dezbaterea „Programul de tratament HIV – prezent şi perspective’’.

Comentarii
Adauga un comentariu