Local

Cetățenii ieșeni, enervați la culme de prețurile pentru parcarea la Aeroportul Iași. Romeo Vatră: „Vrem să încurajăm pasagerii să vină cu mijloace alternative de transport!“

Publicat: 04 feb. 2023
_____ Vizualizări 18 Comentarii
Cetățenii ieșeni enervați la culme de prețurile pentru parcarea la Aeroportul Iași. Romeo Vatră Vrem să încurajăm pasagerii să vină cu mijloace alternative de transport
Plata pentru locurile de parcare de pe Aeroportul Iași îi nemulțumește la culme pe ieșeni

Cetățenii ieșeni sunt enervați la culme de prețurile pe care trebuie să le plătească pentru parcarea la Aeroportul Iași

După ce pe pagina oficială de Facebook a Aeroportului Iași au fost prezentate prețurile pe care cetățenii trebuie să le plătească dacă vor să staționeze în parcarea Aeroportului, mulți dintre ei s-au arată nemulțumiți de tarife. Chiar și pentru 1 minut, cetățenii sunt buni de plată. Reacțiile nu au întârziat să apară, iar majoritatea oamenilor s-au arătat revoltați în urma prețurilor stabilite, spunând că acestea sunt exagerate.

Prețurile pentru parcarea la Aeroportul Iași, motiv de supărare pentru călători

Parcarea aeroportului international iasi
Aeroportul Internațional Iași a crescut prețul parcării ca urmare a lucrărilor de șantier pentrul noul terminal, traficul fiind unul foarte mare

După ce pe pagina oficială a Aeroportului Internațional Iași s-au afișat prețurile pe care cetățenii trebuie să le plătească pentru parcare, călătorii s-au arătat enervați la culme, tarifele actuale fiind considerate exagerate.

Deși persoanele cu dizabilități beneficiază de parcare gratuită, aceștia vor trebui să prezinte legitimația de handicap.

Comentariile nu au întârziat să apară în urma acestei postări, cei mai mulți oameni fiind indignați de aceste schimbări.

„Nu o spun cu răutate, dar este exagerat! O parcare din zona aeroportului din Bergamo, pentru 15 zile, ajunge 325 de lei, iar la Aeroportul Iași este 750 de lei. Depășiți orice măsură“, susține Gabriel Ambro.

Aceste neplăceri aduse cetățenilor sunt cauzate de faptul că parcarea a fost micșorată ca urmare a lucrărilor pentru organizarea de șantier a noului terminal.

„Cred că tariful e cam exagerat! În cam toate aeroporturile din Europa, primele 15 minute sunt gratis, pentru a da posibilitatea oamenilor de a lăsa sau a lua pe cineva fără a bloca parcarea degeaba“, menționează un alt cetățean, Adrian Plop.

Cât vor trebui să achite cetățenii care vor să lase mașina în parcarea Aeroportului Iași

Parcarea aeroportului
Cetățenii sunt revoltați de prețurile pentru parcare de la Aeroportul Iași

Cetățenii care vor să-și lase mașina în parcarea aeroportului vor scoate din buzunar 5 lei/oră pentru o staționare cuprinsă între 0 minute și 6 ore, între 6 ore și 12 ore vor achita 45 de lei, iar de la 12 ore până la 24 ore vor plăti 60 de lei, urmând ca fiecare oră suplimentară să fie taxată cu 50 de lei.

Tariful pentru abonamentul lunar al angajaților aeroportului este de 100 de lei, în timp ce pentru operatorii economici ce desfășoară activitatea rent a car este de 300 lei per autoturism, plus costurile de achiziție a cardurilor de parcare.

„Creșterea tarifelor de parcare la Aeroportul Iași nu urmărește creșterea veniturilor din acest tarif, ea este luată pentru că a fost micșorată parcarea, ca urmare a lucrărilor pentru organizarea de șantier a noului terminal, iar traficul este foarte mare. În curând vom avea mult mai puține locuri de parcare, ca urmare a lucrărilor de extindere a parcării, astfel că ne dorim sa încurajăm pasagerii să vină cu mijloace alternative de transport“, declară managerul Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatra.

Acesta mai susține și că se fac eforturi ca în câțiva ani să fie ridicată o parcare cu mai multe etaje în fața noului terminal, proiect pentru care a fost finalizat recent studiul de fezabilitate.

Pentru plata parcării la Aeroportul Iași se acceptă doar bancnote românești, dar și plata cu cardul (POS).

Comentarii
  • Bine ca tineti paznicii din fata aeroportului cu 45 lei pe ora.
    Asta se scumpeste la tarațe si se ieftineste la faina.
    Poate pune si niste tabla in parcare.

  • Ce ma intereseaza pa mine ca la Bergamo se plateste in lei desi ei au moneda euro ? Asta e una din metehnele imigrantilor. Acolo „platesc” in lei, aici cand vin „acasa” (cine-i cheama???) socotesc totul in „ieuro”.

  • oameni sunt luberi sa aleaga cu ce solutie sa ajunga …cu autobuzul dureaza 3 ore, e clar ca nu il vreau ca solitie….Sa merga dl primar si cei dela CJ

  • Este o nesimtire plecata de la preturile parcarilor din oras, puse de Chirica. Asta nu a facut nicio parcare si „mulge” iesenii din mostenirea Ceausestilor.Asa-i daca lumea-i proasta si alege ambalaje!
    Cum adica vrei sa stimulezi transportul alternativ, adica sa inghesui oamenii in niste autobuze cu tot cu bagaje si carucioare pentru copii,etc, ca sa-i aduci venit CTP-ului, aceasta companie ce merge din pierdere in pierdere la moftul lui Chirica? Daca tot spui asta, de ce nu si salariatii Aeroportului nu folosesc mijloace de transport alternative, de la tine in jos si celelalte institutii si lasati parcarea la un pret decent pasagerilor care va baga bani cu nemiluita sa aveti salarii grase?

  • Si pe „colaboratori” ii ard la buzunar desi oamenii vin la aeroport sa munceasca sunt obligati sa platesca 100 de lei pe luna/1200lei pe an pentru parcare. O sa regrete Romeo când va avea sute de reclamatii pe luna de la pasageri. Stim noi de ce 🙂

  • Mi se pare că prețul este mic, nimeni nu vă obligă să veniți cu maßina personală. Dacă nu știați în mun.IAȘI funcționează serviciul de taxi. În altă ordine de idei prețul îl face vînzătorul nu cumpărătorul!.

  • Mergi dar pe aeroportul din Bacau. Aud ca au 30 de zboruri pe zi, unu si unu numa internationale. De mare anvergura. De ce sa te complici cu un aeroport mic si urat ca Iasiul ?
    Masina ti-o poti lasa pe o parcare plutitoare, iar spre „oras” ai tren urban. Drum bun.

  • Dl director al aeroportului Iasi, cand ati mers la servici ultima oara cu autobuzul? Cand ati zburat de pe aeroportul Iasi cu familia si v.ati deplasat cu autobuzul pina la aeroport? Multumesc. Raspunsul dvs va fi urmat de toti iesenii (adik niciodata)

  • In primul rand preturile sunt cu mult exagerate fata de condițiile oferite de acea parcare care nu oferă o protecție în cazul în care ploua,ninge,furtuna, grindină.Deci nu poți compara aceasta parcare micuța și insalubră cu parcări din orașe europene.Si aeroportul pare dintr-o țară din lumea a treia cu bănci rupte și cu spatiu insuficient pentru pasageri,însoțitori și bagaje.

  • „Maxim valentin” ești maxim de nesimțit!!
    Tu poți veni la serviciu și într-o alergare ușoară….că e gratis…Jeg ce ești…

  • „Maxim valentin” ești maxim de nesimțit!!
    Tu poți veni la serviciu și într-o alergare ușoară….că e gratis…J.e.g. ce ești…

  • Comenteaza cei care sunt rupti in fund dar cu aere de diasporean(plini de ei de nu le mai ajungi la nas) si salarii de euroi,nu lei romanesti ca noi cei ramasi in tara.Pentru cultura voastra,mai invatati ca sunt taxiuri si transportul public local catre aeroport.Si apropo pentru cei deranjati sa stiti ca o ora de parcare in spatele manastirii Golia este 5 lei si este mai bine sa imi las masina intr-un loc amenajat decat sa vina sa imi ridice masina lasata pe unde apuc si sa platesc 250 lei ridicatul masinii.Dar nu ar fi mai bine pentru ca va lasati masina in parcarea aeroportului,conducerea acesteia sa va dea si bani?

Adauga un comentariu