Sport

CFR Cluj a fost învinsă cu scorul de 8-7 de echipa croată Dinamo Zagreb. Clujenii au fost eliminați din turul doi preliminar al Ligii Campionilor

Publicat: 27 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CFR Cluj a fost învinsă cu scorul de 8-7 de echipa croată Dinamo Zagreb. Clujenii au fost eliminați din turul doi preliminar al Ligii Campionilor
CFR Cluj

Campioana României, CFR Cluj, a fost eliminată, miercuri, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, pe teren propriu, la loviturile de departajare, cu scorul de 8-7 (2-2 în 120 de minute de joc, 6-5 la penaltiuri), de echipa croată Dinamo Zagreb. Ardelenii au ratat un penalti şi au jucat în superioritate numerică din minutul 51.

Au marcat: Pereira ’64, Debeljuh ’90+3 / Gojak ’14, Kastrati ’78

În minutul 14, Gojak a deschis scorul, după o respingere în faţă al lui Bălgrădean.

În minutul 51, Ciprian Deac a ratat un penalti acordat după un fault asupra lui Debeljuh. Jucătorul care l-a faultat pe Debeljiuh, Teophile-Catherine, a fost eliminat.

În minutul 64, Pereira a egalat pentru CFR Cluj cu un şut din afara careului.

În minutul 78, croaţii au preluat din nou conducerea, după ce Kastrati a împins în poartă o minge respinsă de Bălgrădean.

În minutul 90+3, CFR a egalat prin Debeljuh, care a înscris după o pasă senzaţională al lui Rondon.

La loviturile de departajare, pentru CFR au marcat Vincius, Djokovici, Rondon, Susic, Deac şi au ratat Golofca şi Boli.

Pentru Dinamo Zagreb au punctat Petkovic, Leovac, Ademi, Stojanovic, Dilaver, Gvardiol şi a ratat Gojak.

CFR Cluj: Bălgrădean – Burcă (Susic ’82), Vinicius, Boli, Camora – Chipciu (Rondon ’46), Bordeianu (Itu ‘113), Djokovic – Deac, Debeljuh, Pereira (Golofca ’68). Antrenor: Dan Petrescu

Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac – Gojak, Ivanusec (Petkovic ’68), Ademi, Orsic (Moharami ‘108) – Majer (Kastrati ’54), Gavranovic (Gvardiol ’54). Antrenor: Zoran Mamic

Cartonaşe galbene: Bălgrădean ’78, Bordeianu ’92, Rondon ‘115 / Ademi ’44, Leovac ’82, Livakovic ’90+2

Cartonaş roşu: Teophile-Catherine ’51

Meciul a fost condus de o brigadă din Portugalia, avându-l la centru pe Antonio Emanuel Carvalho Nobre.

Antonio Emanuel Carvalho Nobre a fost ajutat la cele două linii de Bruno Alves Jesus şi Nuno Pereira.

Rezervă a fost João Carlos Antunes Pereira Bento.

CFR Cluj va continua competiţiile europene, urmând să evolueze în turul trei preliminar al Ligii Europa.

Mario Camora, fundașul campioanei CFR Cluj, a devenit cetățean român, dar nu poate juca pentru naționala lui Mirel Rădoi

Fundașul stânga al campioanei CFR Cluj, Mario Camora, a devenit cetățean român, dar nu poate evolua încă pentru naționala României, condusă de selecționerul Mirel Rădoi

Mario Camora, fundașul campioanei CFR Cluj, a devenit cetățean român, dar nu poate evolua încă pentru naționala României. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, spune că mai sunt câteva formalități de făcut până când căpitanul CFR-ului poate îmbrăca tricoul primei reprezentative a „tricolorilor”.
Oficialii FRF se ocupă de acest aspect și vor ca Mirel Rădoi să-l aibă cât mai repede la dispoziție pe portughez.

„Obținerea cetățeniei nu implică imediat prezența pe teren. Mai sunt niște formalități de făcut. Cred că deja din dimineața asta președintele s-a implicat în treaba asta. Nu știu ce demersuri se fac din punct de vedere legal ca să aibă și drept de joc în naționala României, dar în caz că Mirel îl va chema, sper să poată fi rezolvată până la momentul convocării această problemă a cetățeniei.

Deocamdată, nu se pune problema pentru că nu este rezolvat, așa că vorbim ipotetic. Nu știu care sunt următorii pași ai intrării în legalitate. Este un post pe care crește concurența, dacă apare și acest jucător, în cazul în care va putea fi naturalizat. Este un post pe care sunt mulți jucători care au o bună prezență în teren în prima etapă. Sunt soluții acolo, dar una dintre ele poate fi și Camora. E un jucător pe care știu că Mirel îl place, îl urmărește, dar cu problemele pe care le știm cu toții”, a spus Stoichiță, la ProX.

Mario Camora a devenit cetățean român

Mario Camora este gata să devină primul jucător străin din istoria naționalei României. Căpitanul celor de la CFR Cluj a primit cetățenia română, potrivit unei hotărâri a Guvernului României.

„Se acordă cetățenia română domnului Malico Paulino Mario Jorge, cetățean portughez, fiul lui Anibal și Dias Leal Malico, născut la data de 10 noiembrie 1986, se scrie în hotărârea adoptată astăzi de Guvernul României.
Austria a anunțat lotul convocat pentru meciurile cu Norvegia și România, din Liga Națiunilor, programate pentru 4, respectiv 7 septembrie.
Meciul dintre Austria și România, contând pentru runda secundă din grupa 1 a Ligii B, este programat pentru luni, 7 septembrie, de la ora 21:45. Partida va avea loc la Klagenfurt, fără spectatori.

România vs. Bundesliga. Alaba și alți 17 jucători din Germania, în lotul Austriei pentru meciul cu selecționata lui Mirel Rădoi

Franco Foda, selecționerul Austriei, a convocat 23 de jucători pentru această acțiune, 18 dintre aceștia fiind legitimați la cluburi din prima ligă germană, Bundesliga. Printre cei mai importanți jucători din lotul Austriei se numără fundașul David Alaba, proaspăt câștigător al Ligii Campionilor cu Bayern Munchen, și mijlocașii Marcel Sabitzer și Konrad Laimer, semifinaliști în Champions League cu RB Leipzig. Singurii jucători din campionatul intern sunt portarii Alexander Schlager și Cican Stankovic, cărora li se adaugă fundașul Andreas Ulmer.

Adauga un comentariu